Simona Halep (7 WTA) a invins-o, miercuri, scor 6-2, 6-3, pe Timea Bacsinszky (Elvetia, 15 WTA) si se va duela, pentru un loc in semifinalele turneului de la Madrid, cu o alta romanca, Irina Begu, locul 34 in clasamentul WTA, potrivit Mediafax.

Simona Halep, semnul victorieiFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Finalista in 2014, cand a pierdut in fata Mariei Sarapova, Halep a invins-o pe Bacsinszky si si-a luat revansa dupa ce jucatoarea din Elvetia a eliminat-o pe romanca in sferturile turneului de la Miami. Dupa meci, Halep a marturisit ca a schimbat tactica de abordare a meciului, fata de infruntarea din Statele Unite.

"Imi place sa joc pe zgura. Am schimbat tactica pentru acest meci. Am incercat sa fiu mai creativa pe teren, sa mixez loviturile, sa deschid terenul mult mai bine. Am jucat mai mult pe forehand-ul Timeei. Cred ca am reusit sa-mi mulez jocul pe stilul sau", a spus Halep la finalul partidei cu Bacsinszky.

Simona a reusit 19 lovituri direct castigatoare, 18 greseli nefortate si a inaintat in teren, lovind de la fileu de 19 ori, castigand punctul in 15 randuri. Bacsinszky nu a reusit sa-si ridice nivelul jocului si nu i-a facut fata Simonei Halep.

La randul sau, Timea Bacsinszky a spus ca jocul prestat in meciul cu Halep a fost cel mai bun pe care l-a putut etala, dar in fata unei jucatoare precum romanca nu este de ajuns. "Am jucat cat de bine am putut astazi, dar in fata unei jucatoare de top cum este Halep nu a fost de ajuns. Este o sportiva grozava, cu o pregatire fizica excelenta.

Ultima data cand am jucat impotriva ei aveam un nivel fizic destul de ridicat si nu jucasem la fel de multe meciuri ca la Madrid. Am fost la un nivel inalt la Miami. Din pacate, jocul nu-ti iese la fel in fiecare meci. La punctele cheie trebuie sa ai mintea limpede pentru a lua cele mai bune decizii", a spus Bacsinszky la finalul meciului cu Halep.