Simona Halep, locul 6 in ierarhia WTA, va cobori un loc in clasament incepand de luni, din cauza esecului suferit joi la turneul de la Stuttgart. Simona a pierdut in faza optimilor de finala contra Laurei Siegemund (Germania, 71 WTA), scor 1-6, 2-6, informeaza Mediafax.

Simona Halep (2)Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Simona Halep ramane cu 3.660 de puncte WTA si va fi devansata de cehoaica Petra Kvitova, jucatoare calificata in sferturile turneului de la Stuttgart.

Simona Halep putea fi depasita si de Roberta Vinci. Jucatoarea din Italia mai avea nevoie de o singura victorie pentru a o devansa pe Simona, insa a irosit ocazia vineri, cand a fost invinsa cu 6-1, 6-4 de Laura Siegemund, sportiva care i-a administrat Simonei Halep una dintre cele mai mari umilinte ale carierei.

La inceputul sezonului, Simona Halep, jucatoare antrenata de Darren Cahill, ocupa locul 2 in ierarhia WTA. Simona Halep a pierdut multe puncte din cauza ca nu si-a aparat titlul la Indian Wells (sfert de finala in 2016), sfertul de finala de la Australian Open (tur I in 2016), dar nici titlul de la Dubai (optimi de finala in 2016).