​Simona Halep a parasit turneul WTA de la Stuttgart de la prima partida (a jucat direct in optimi), sportiva nascuta la Constanta fiind invinsa de Laura Siegemund, Germania, locul 71 WTA. "Am simtit la un moment dat ca nu pot sa respir. Mi-am simtit corpul greu. De aceea, mi-a fost dificil sa joc la nivelul meu", a precizat Halep.

Simona Halep, acuzand unele dureri la piciorFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Iata declaratiile Simonei Halep pentru site-ul oficial al turneului de la Stuttgart, conform Treizecizero.ro:

Care sunt gadurile tale despre meci si cum te-ai simtit pe teren?

Laura a inceput meciul foarte bine si a continuat sa joace la acelasi nivel pe tot parcursul jocului. Am fost cam lenta la inceput, iar ea a fost agresiva. Pe masura ce meciul a continuat, am simtit ceva probleme de sanatate, dar trebuie sa spun ca Laura a meritat sa castige.

Care sunt problemele, specific?

Mi-a fost greu sa respir la un anumit punct al meciului. Am simtit ca nu pot sa respir. Cred ca m-am speriat un pic si nu m-am putut relaxa. Nu m-am putut deplasa prea bine, mi-am simtit corpul greu. De aceea, mi-a fost dificil sa joc la nivelul meu.

Cum te-ai simtit la venirea in turneu? A fost o perioada incarcata si ai ajuns aici direct de la Fed Cup. Crezi ca asta te-a afectat in vreun fel?

Da, poate. Am muncit din greu la Fed Cup, la fel si in segmentul pe hard din Statele Unite - per total au fost opt saptamai bune. Asa ca poate am fost un pic obosita fizic, dar cred ca, de fapt, factorul decisiv in acest meci a fost cel emotional. Mi-am dorit foarte mult sa castig pentru tara mea in Fed Cup si victoria a fost foarte aproape. Intr-un final, am ajuns aici, la Stuttgart, si pare-se ca nu m-am recuperat prea bine

Ce vei face acum ca sa te recuperezi pentru Madrid?

Trebuie doar sa-mi iau niste zile sa ma relaxez, sa ma recuperez, sa dorm mult. Apoi, sa ma pregatesc de Madrid ca de obicei, pentru ca nu s-a intamplat ceva grav aici - e doar o situatie de moment. Trebuie sa merg la Madrid si sa joc tenisul meu cel mai bun" - Simona Halep.

Simona Halep ar trebui sa participe in urmatoarea perioada la urmatoarele turnee: Madrid (30 aprilie - 7 mai), Roma (9-15 mai) si Roland Garros (22 mai - 5 iunie).

Pentru Halep urmeaza turneul de la Madrid (30 aprilie - 7 mai), turneul de la Roma (9-21 mai) şi Roland Garros.