Jucatoarea romana de tenis Simona Halep a fost desemnata cap de serie numarul 6 la turneul de la Roland Garros, al doilea de mare Slem al anului, care va avea loc intre 16 mai si 5 iunie in capitala Frantei, informeazaAgerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Pe lista data publicitatii de organizatorii competitiei pariziene mai figureaza alte trei reprezentante ale tarii noastre: Monica Niculescu (29 WTA), Irina-Camelia Begu (33 WTA) si Alexandra Dulgheru (98 WTA).

Principala favorita este americanca Serena Williams, numarul unu mondial, urmata de poloneza Agnieszka Radwanska (nr.2), germanca Angelique Kerber (nr.3), spaniola Garbine Muguruza (nr.4) si belarusa Victoria Azarenka (nr.5).

La masculin, favoritul principal este sarbul Novak Djokovic, liderul clasamentului ATP, urmat de britanicul Andy Murray (nr.2), elvetienii Roger Federer (nr.3) si Stanislas Wawrinka (nr.4), spaniolul Rafael Nadal (nr.5) si japonezul Kei Nishikori (nr.6).

Federatia Franceza de Tenis a anuntat ca premiile acordate la editia din acest an vor avea o valoare totala de 32.017.500 euro, in crestere cu 14% fata de editia de anul trecut.