​Simona Halep a atins faza optimilor de la WTA Miami (dupa ce a trecut de Julia Goerges), acolo unde o va intalni pe Heather Watson (Marea Britanie, locul 69 WTA). "O cunosc bine pe Watson, voi incerca sa imi fac jocul. Ma pregatesc normal, e bine ca avem o zi libera", a punctat Simona, locul 5 WTA, dupa victoria cu Goerges.

HotNews.roFoto: Hotnews

Despre meciul cu Goerges

"A fost un meci dificil, ea a inceput foarte bine, cu 3-0, dar apoi am revenit in joc. Am incerat sa imi fac jocul, sa fiu mai agresiva, sa iau mingea repede si sa imi fac adversara sa alerge mai mult. Cred ca asta a fost cheia sa castig meciul. Inseamna mult pentru mine sa castig meciuri aici, la Miami. Dupa inceputul dificil de an, acum sunt increzatoare si vreau doar sa intru pe teren si sa joc tenisul meu" - Simona Halep.

"Inseamna foarte mult ca am inceput sa castig meciuri aici la Miami, asa am facut si la Indian Wells. Am avut un inceput de an foarte greu, mi-a fost foarte greu sa exersez, sa ma antrenez, de aceea nu am putut sa ma pregatesc si nu am putut sa joc la cel mai inalt nivel. Acum sunt mult mai increzatoare si incerc sa ma duc pe teren si sa-mi fac jocul.

Ma pregatesc normal, nimic special, trebuie sa lovesc mai mult mingea, avem o zi libera, asta e bine, o sa avem timp sa ne relaxam, sa ne recuperam si apoi trebuie sa ma concentrez pe ceea ce am de facut.

O cunosc destul de bine pe Watson, va fi o provocare pentru mine sa castig meciul si voi lupta pentru acest lucru" - Simona Halep, citat de Dolcesport.

Pentru calificarea in optimi, Simona va primi 67.590 de dolari si 120 de puncte WTA. Semifinalista in 2015, Halep are de aparat 390 de puncte.

Halep si Watson s-au intalnit de doua ori de-a lungul timpului, scorul fiind 2-0 pentru Simona. 4-6, 6-4, 6-2, in turul intai de la US Open din 2013 si 6-2, 6-4, in turul al doilea de la Roland Garos, din 2014.

Meciul Simona vs Heather va fi in direct pe Dolcesport si LiveText pe HotNews.ro (organizatorii nu au anuntat inca data disputarii partidei).