​Un meci de tenis este o creatură tare alunecoasă. Nu ești sigur că-i câștigat decât atunci când ieși de pe teren: orice scor, chiar cel mai categoric avantaj, nu este decât o iluzie. Monica, Irina și adversarele lor de azi de la Miami, Shuai Peng și Sabine Lisicki, au simțit toate pe pielea lor aceste lucruri.

Irina Begu la RioFoto: rioopen.com

A fost o paralelă curioasă între fetele noastre azi: amândouă au câștigat primul set, amândouă păreau să defileze cu jocul lor natural. Monica a avut chiar 3-0 în setul doi, înainte ca ritmul să se rupă și să nu mai câștige niciun game până la sfârșitul setului. Irina, de partea ei, a avut un prim set pe care i l-a suflat de sub nas lui Sabine cu un break chiar la sfârșit și un tenis precis și răbdător care a speculat neglijența în lovituri a nemțoaicei. Setul doi părea să se desfășoare după grafic, când, chiar la început, Irinei i-a alunecat din mână un game în care avantajele și egalitatea se plimbaseră încoace și încolo. Cumva, game-ul acela i-a luat tot vântul din pânze Irinei și i l-a dat lui Sabine.

Deodată, ca și la Monica, parcă vedeam un alt meci. Jocul Irinei își pierdea contururile, energia ei scăzuse, la fel și claritatea loviturilor. Sabine în schimb, bubuia mingi în stânga și-n dreapta, mingi după care Irina nici nu mai avea puterea să alerge. La un moment dat, m-am întrebat dacă nu cumva o fi recidivat genunchiul. Însă problema nu părea una fizică, ci emoțională: pur și simplu Irina era copleșită.

Antrenorul Monicăi a venit pe teren după setul doi pierdut și din gesturile sale (pentru că Miami nu crede în microfoane), se vedea exasperarea. Tot arăta în stânga și-n dreapta spre teren, ridicând din umeri uluit. Monica dădea din cap amărâtă: era total de acord, nici măcar nu protesta. Dincolo, după ce pierduse cu 6-1 setul doi, Irina era cam în aceeași stare de resemnare

Citește cum a revenit Irina pe Treizecizero.ro