Turneul de la Indian Wells s-a incheiat, insa discutiile sunt de-abia la inceput, dupa ce Raymond Moore (directorul competitiei) a criticat circuitul WTA. "Tenisul feminin profita de pe urma tenisului masculin, femeile ar trebui sa cada in genunchi si sa multumeasca ca Federer si Nadal duc in spate acest sport". Declaratia a nascut un val de polemici.

Indian Wells (7)Foto: bnpparibasopen.com

Ce a spus Raymond Moore

"Tenisul feminin profita de pe urma tenisului masculin, nu ia nicio decizie, este doar norocos. Femeile ar trebui sa cada in genunchi si sa multumeasca cerului ca Federer si Nadal exista, pentru ca ei duc in spate acest sport" - Raymond Moore, directorul turneului de la Indian Wells, citat de Treizecizero.ro.

Reactia Serenei Williams a venit prompt

"Cred ca nicio femeie n-ar trebui sa cada in genunchi ca sa multumeasca cuiva. Aceste afirmatii sunt jignitoare si foarte, foarte, foarte neadevarate. Inainte sa faci afirmatii, ar trebui sa stii cum stau lucrurile" - Serena Wiliams.

Ce crede Victoria Azarenka

"De ce ai spune ceva atat e misogin? Ca sa faci o gluma? Sa fii amuzant? Este trist. Toti barbatii ar trebui sa realizeze ca sunt pe lume datorita unei femei. Aceste atitudini exista inca si sunt o problema. Tot ce putem face, ca femei, e sa ne ridicam deasupra lor. Suntem mai bune cand profitam de oportunitati cu eleganta" - Victoria Azarenka.

Care este parerea lui Novak Djokovic

"Femeile merita respect si admiratie pentru tot ceea ce fac. Stii tu, discutia asta despre premii egale intre barbati si femei este principalul subiect in tenis de sapte, chiar opt ani. Aplaud lupta pe care WTA-ul a dus-o pentru a avea premii egale. In alta ordine de idei, cred ca ATP-ul ar trebui sa lupte mai mult pentru ca e evident ca avem mai multi spectatori la meciuri. Cred ca acesta este unul dintre motivele pentru care ar trebui sa fim recompensati mai bine." - Novak Djokovic.

Dupa ce a vazut valul de antipatie pe care l-a facut, Raymond Moore a facut un mic pas inapoi precizand ca declaratiile sale au fost "eronate si de prost gust".

Turneul de la Indian Wells a fost castigat de Victoria Azarenka la feminin si Novak Djokovic la masculin.