Ion Tiriac a anuntat, miercuri - intr-o conferinta de presa, ca va vinde turneul ATP de la Bucuresti. "E ultima data cand ma vedeti in acest turneu, este de vanzare. Eu nu pot sa imi mai bat joc de numele meu", a precizat fostul sportiv.

BRD Nastase-Tiriac Trophy 2016Foto: Hotnews

Pe Arena Centrala din complexul "Progresul" nu se vor mai putea juca meciuri, iar in aceste conditii partidele vor avea loc doar pe cele doua terenuri secundare. Arena Centrala nu are, la fel ca si Arena Nationala, aviz de functionare de la ISU.

"Am facut tot ce se putea pentru ca acest turneu sa continue. In trecut am cumparat licenta tot de la un roman, am platit toate datoriile existente si cred ca am ajuns sa avem un turneu decent la Bucuresti. Turneul se vinde... E ultimul an cand vedeti acest turneu la Bucuresti pentru ca eu nu-mi mai pot permite sa-mi bat joc de numele meu, pozitia mea si de trecutul nostru. Eu am vandut Dubaiul, care a fost al meu, dar timp de 12 ani in leasing. Asa este si acest turneu de vanzare. BNR-ul nu are niciun fel de vina, ei nu trebuie sa faca infrastructuri de sport. S-a nimerit ca ei sa fie acolo.

Revenind, multumesc inca o data BRD! Asta e turneul, un turneu bun. Din pacate nu vor fi multi spectatori, ca asta e situatia. Sper sa nu vom lua o palma de la ATP, pentru ca ei au auzit ca se va juca un meci cu Nadal... Cu Nadal! Intr-o sala, in luna iulie. Sa se joace in sala... Eu daca eram o faceam intr-o "potcoava", pe un stadion de fotbal, unde veneau macar 15.000 de oameni", a spus Ion Tiriac intr-o conferinta de presa.

"Acolo unde sunt terenurile 2 si 3 vom face arena centrala, care va avea cam 2.000 de locuri. Apoi, va mai fi o arena cu 800 de locuri si inca una cu cateva sute de locuri" - Bogdan Enoiu, directorul turneului de la Bucuresti.

"Imi pare foarte rau de ce se intampla, mai ales ca de anul trecut arena primise si numele nostru, Nastase-Tiriac" - Ilie Nastase.

Cine va veni la Bucuresti

Printre cei care se vor veni anul acesta la turneul ATP de la Bucuresti vor fi Ivo Karlovic (34 ATP), Guillermo Garcia-Lopez (38 ATP), Marcos Baghdatis (39 ATP), Guido Pella (40 ATP), Lukas Rosol (50 ATP) si Fernando Verdasco (65 ATP).

Mergea si Tecau vor juca impreuna

Un alt moment important al turneului de la Bucuresti va fi reprezentat de perechea pe care o vor forma Florin Mergea si Horia Tecau. Cei doi vor evolua impreuna si la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

BRD Nastase-Tiriac Open se va desfasura in perioada 16-24 aprilie, la Arenele BNR.

BRD Nastase Tiriac Trophy 2016

Categoria: ATP World Tour 250

Trofeu: "Nastase-Tiriac Trophy"

Loc de desfasurare: Bucuresti, Arenele BNR - Str. Dr. Lister 35

Perioada: 16-25 aprilie 2016

Suprafata de joc: zgura

Premii: 463.520 euro

Mingea oficiala: Dunlop Fort

Castigatorul va incasa: 250 de puncte ATP si 82.450 de euro.