Seful tenisului din Rusia, Shamil Tarpishchev, se asteapta ca Maria Sharapova sa-si reprezinte tara la Olimpiada de anul acesta din Brazilia, in ciuda faptului ca a fost suspendata temporar dupa ce a fost depistata pozitiv cu o substanta interzisa, informeaza Reuters.

Maria, in negru la conferinta de presaFoto: youtube.com

Jucatoarea rusa de tenis a anuntat luni, in Los Angeles, ca fost depistata pozitiv cu Meldonium, la testul antidoping efectuat dupa Australian Open, in luna ianuarie.

"Cred ca ce se intampla este doar o gramada de prostii", a spus Tarpishchev, presedintele Federatiei Ruse de Tenis intr-un interviu pentru agentia TASS.

"Sportivii iau ceea ce le dau fizioterapeutii si doctorii. Cred ca Sharapova va juca la Olimpiada, totusi, va trebui sa vedem cum se dezvolta cazul", a adaugat rusul.

"Am facut o mare greseala", a spus luni Sharapova, adaugand ca nu s-a dopat ci a luat un medicament pentru a lupta impotriva diabetului zaharat, medicament care contine Meldonium si pe care-l ia din 2006.

Cazul de dopaj al Maria Sarapova a intrat in atentia Agentia Mondiala Antidoping (AMA), care a anuntat ca asteapta mai intai decizia Federatiei Internationale de Tenis in privinta jucatoarei ruse inainte de a face orice alt comentariu in legatura cu aceasta afacere, informeaza Agerpres.

"Putem confirma faptul că meldonium a fost adăugat pe lista produselor interzise, care a intrat în vigoare începând cu 1 ianuarie 2016, după ce s-a aflat în programul de supraveghere al AMA pe parcursul lui 2015. Meldonium a fost inclus pe listă din cauza dovezilor privind utilizarea sa de către sportivi în scopul ameliorării performanțelor lor", se scrie în comunicatului AMA.