In perioada 15-17 iulie 2016, Romania se va duela cu Spania in Cupa Davis. Iubitorii de tenis din Romania l-ar putea vedea pe Rafael Nadal (fost lider mondial si castigator a 14 turnee de Grand Slam). Duelul cu ibericii are sanse foarte mari sa se dispute la Cluj, oras care a acaparat efectiv toate evenimentele sportive importante din Romania. "Clujul este prima noastra varianta, ne dorim sa jucam cu Spania in sala si pe o suprafata rapida", a precizat George Cosac, presedintele Federatiei Romane de Tenis, pentru HotNews.ro.

Sala PolivalentaFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

"Prima optiune este Clujul, acolo unde s-a mai jucat tenis si unde conditiile sunt foarte bune. In principiu, acolo ar trebui sa se joace meciul cu Spania.

Cand am luat aceasta decizie am tinut cont de mai multe aspecte. Am discutat in primul rand cu baietii, iar acestia au spus ca isi doresc sa joace la Cluj.

Cand joci cu Spania, iti dai seama ca nu prea ai sanse daca joci afara si pe zgura. Tocmai de aceea ne-am gandit ca trebuie sa jucam indoor (n.r. in sala) si pe o suprafata rapida.

In plus, cand iti vine Nadal (n.r. Rafael Nadal) esti constient de faptul ca poti sa vinzi cel putin 15.000 de bilete. Daca va pica varianta Cluj, atunci ne-am gandit sa fie undeva unde sa putem sa amenajam niste tribune metalice sau pe un stadion. Repet, suntem constienti ca prezenta lui Rafael Nadal va genera un interes enorm din partea iubitorilor de sport din Romania" - George Cosac, presedintele Federatiei Romane de Tenis, pentru HotNews.ro.

Varianta "Arenele BNR" din Bucuresti nu este luata in calcul, dupa ce arena centrala din Cotroceni nu intruneste toate conditiile de siguranta pentru spectatori.

Echipa de Cupa Davis a Romaniei s-a calificat in turul doi al Grupei 1 din zona Euro-Africana a Cupei Davis dupa ce a trecut cu 4-1 de Slovenia.Invingatoarea disputei dintre Romania si Spania se va califica in barajul pentru accederea in Grupa Mondiala a competitiei.