Maria Sharapova, locul sapte in ierarhia WTA, a declarat ca nu va participa la turneul de la Indian Wells, din cauza accidentarii suferite la bratul stang. Cum recuperarea nu a decurs pe masura asteptarilor, "Masha" a fost nevoita sa declare fortait.

Maria SharapovaFoto: ausopen.com

"Sunt foarte dezamagita ca nu pot participa la turneul de la Indian Wells. Am facut tot posibilul sa ma recuperez dupa accidentarea de la antebratul stang si am incercat sa fiu 100% din punct de vedere fizic pentru a lua startul la aceasta competitie, una dintre favoritele mele din circuit, fiind atat de aproape de resedinta mea din Los Angeles. De-abia astept sa revin anul viitor" - Maria Sharapova, pentru site-ul oficial al competitiei.

In varsta de 28 de ani, Sharapova a avut probleme cu accidentarile in acest sezon, rusoaica participand doar la Australian Open, competitie unde a fost eliminata in sferturi de Serena Williams.

De-a lungul timpului, Maria a castigat de doua ori turneul de la Indian Wells, in 2006 si 2013. A mai disputat o finala in 2012, dar a fost invinsa de Victoria Azarenka.

Ultima editie a turneului de la Indian Wells a fost castigata de Simona Halep.

Indian Wells face parte din categoria "Premier Mandatory" si va avea loc in perioada 9-20 martie.