Asociatia Europeana pentru Securitate in Sport (ESSA) a prezentat un raport din care reiese faptul ca aproape trei sferturi din pariurile suspecte de anul trecut din lumea sportului, mai precis 73%, sunt legate de tenis.

Tenis de campFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

ESSA a fost infiintata de bookmakerii autorizati pentru a monitoriza pariurile suspecte si a preveni trucarea competitiilor sportive, informeaza Agerpres, citand Reuters.

Instantele tenisului international au infiintat luna trecuta o comisie independenta, dupa ce presa a criticat Unitatea pentru Integritatea Tenisului (TIU) pentru ca nu a anchetat in mod corespunzator mai bine de zece sportivi ce au facut obiectul suspiciunilor in deceniul trecut. Comisia va avea nevoie de cel putin un an pentru a investiga acuzatiile de coruptie in tenis si eficacitatea procedurilor existente.

Potrivit raportului ESSA, in ultimul trimestru al anului trecut au existat 35 de evenimente sportive suspecte, dintre care 24 au fost in tenis, iar 8 in fotbal.

Din punct de vedere al localizarii, 38 de alerte au fost in Europa, 24 in Asia, 16 in America de Nord, 11 in America de Sud si 9 in Africa.

Daca vine vorba de fotbal, majoritatea pariurilor suspecte legate de fotbal sunt din Europa.