Simona Halep a vorbit, miercuri, despre amanarea operatiei de deviatie de sept si despre planurile pentru anul in curs. "Am amanat operatia, nu stiu cand o voi mai face. Voi juca la Doha si Dubai, vreau o medalie la Jocurile Olimpice", a precizat numarul trei mondial, intr-o conferinta de presa sustinuta cu ocazia meciului de FedCup cu Cehia, de pe 6 si 7 februarie 2016.

HotNews.roFoto: Hotnews

Despre operatia de deviatie de sept

"Deocamdata nu mai fac operatia. Am amanat-o si nu stiu cand o voi mai face. Momentan ma simt bine, am facut toate analizele. Doctorii mi-au spus ca pot sa astept si nu va fi nicio graba. Voi juca la Dubai si la Doha, si cred ca si mai departe. Momentan doar aceste turnee le am in cap" - Simona Halep.

Despre Jocurile Olimpice

"Eu mi-as dori sa castig o medalie la Jocurile Olimpice. Cred ca am o sansa la simplu sau la dublu mix, cu Horia (n.r. - Tecau) sau cu Florin (n.r. - Mergea), cu cine voi juca" - Simona Halep.

Despre meciul de FedCup impotriva Cehiei

Romania: Simona Halep (3 WTA), Monica Niculescu (37 WTA), Andreea Mitu (104 WTA), Raluca Olaru (45 WTA la dublu).

Cehia: Petra Kvitova (9 WTA), Karolina Pliskova (13 WTA), Barbora Strycova (41 WTA), Denisa Allertova (59 WTA).

"E un avantaj ca am jucat impotriva lor si le-am batut tot timpul (n.r. pe Petra Kvitova si pe Karolina Pliskova), dar in Fed Cup este diferit. Imi doresc mult sa castig si de data aceasta, dar nu va fi usor. O sa am publicul alaturi, foarte multi romani care ne vor sustine si sper sa am puterea necesara sa castig meciurile.

Ele au foarte multa experienta in Fed Cup, asa ca vom vedea daca voi fi in stare sa castig. Sala mi se pare foarte frumoasa. Am ramas placut surprinsa cand am venit (n.r. la Cluj). Este o sala deosebita, foarte mare. Este incredibila si sper sa ne bucuram impreuna de niste meciuri castigate. Si orasul este foarte placut" - Simona Halep.

Cehia a castigat de noua ori competitia pe echipe a tenisului feminin, in 1975, 1983, 1984, 1985, 1988, 2011, 2012, 2014 si 2015.

Romania va intalni Cehia in sferturile de finala ale FedCup, disputa urmand sa aiba loc pe 6 si 7 februarie 2016, in Sala Polivalenta din Cluj-Napoca. Se va juca dupa sistemul cel mai bun din cinci partide.

Program sferturi:

Romania - Cehia

Germania - Elvetia

Franta - Italia

Rusia - Olanda.

* Echipele trecute primele sunt gazda.

Daca va trece de Cehia, Romania se va duela in semifinale cu invingatoarea partidei dintre Germania si Elvetia.