Dupa eliminarea din primul tur de la Australian Open, Simona Halep a anuntat ca se va opera si ca va rata astfel urmatorele competitii. La doar cateva zile a revenit asupra deciziei si a precizat ca va juca pentru Romania in FedCup, impotriva Cehiei. Dupa ce a fost consultata recent de doi medici, Simona a luat decizia de a juca si la Dubai, competitie pe care a castigat-o in 2015, sustin jurnalistii de la TVR Cluj.

Simona HalepFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Aflata pe locul trei in clasamentul WTA dupa ce a pierdut in runda inaugurala de la Australian Open, Simona Halep risca sa piarda alte puncte importante prin neparticiparea la turneul de la Dubai, competitie pe care a castigat-o in 2015.

Astfel, operatia de deviatie de sept va mai astepta, Simona urmand sa incerce sa isi apere titlul la Dubai. Turneul WTA va avea loc in perioada 15-20 februarie 2016.

Conform TVR Cluj, Halep a fost consultata de doi medici, un specialist ortoped si un medic ORL, iar acestia si-au dat acordul pentrun ca Simona sa evolueze la Dubai.

Despre meciul de FedCup cu Cehia

"Echipa noastra este formata din Simona Halep (2 WTA), Monica Niculescu (40 WTA) si Andreea Mitu (96 WTA) pentru meciul cu Cehia. Alexandra Dulgheru (61 WTA), din pacate, este accidentata si nu poate juca pentru Romania. Ne bucura foarte mult faptul ca Simona Halep a decis sa joace pentru echipa noastra. A facut un tratament, si-a amanat operatia, si este pregatita sa joace in acest meci", a declarat, pentru site-ul FRT, Alina Tecsor.

Cehia se va prezenta la Cluj-Napoca cu urmatoarea echipa:

Petra Kvitova (locul 7 WTA), dubla castigatoare la Wimbledon, Karolina Pliskova (locul 12 WTA), Barbora Strycova (48 WTA) si Denisa Allertova (66 WTA).

Lipseste Lucie Safarova (locul 9 WTA), din cauza unui virus (nu a participat nici la Australian Open).

Cehia a castigat de noua ori competitia pe echipe a tenisului feminin, in 1975, 1983, 1984, 1985, 1988, 2011, 2012, 2014 si 2015.

Romania va intalni Cehia in sferturile de finala ale FedCup, disputa urmand sa aiba loc pe 6 si 7 februarie 2016, in Sala Polivalenta din Cluj-Napoca. Se va juca dupa sistemul cel mai bun din cinci partide.

Program sferturi:

Romania - Cehia

Germania - Elvetia

Franta - Italia

Rusia - Olanda.

* Echipele trecute primele sunt gazda.

Daca va trece de Cehia, Romania se va duela in semifinale cu invingatoarea partidei dintre Germania si Elvetia.