Florin Mergea spune că lucrurile s-au "așezat" în parteneriatul cu Rohan Bopanna și este gata de un sezon lung, intens și cu multe obiective. Principalul dintre ele este revenirea la Londra. Locul 1 și pregătirea Jocurilor Olimpice sunt alte subiecte discutate la Melbourne cu Treizecizero, imediat după calificarea în turul al doilea.

Florin Mergea si Rohan BopannaFoto: ausopen.com

“Ar fi nepotrivit să zic că n-avem așteptări, e clar că vrem să câștigăm turneul și avem și potențialul să facem treaba asta. Dar anul este lung, principalul obiectiv este să ajungem din nou la Londra și să câștigăm un Grand Slam. Dacă se va întâmpla aici nu știm, dar important e să fim pregătiți ca atunci când va veni acea șansă, s-o luăm”.

Mai ales că acum românul se simte și mai bine, iar problemele de sănătate care i-au afectat finalul de sezon sunt sub control: “Durerile de la mână nu mai sunt ca anul trecut, e din ce în ce mai bine, sper ca asta să nu mai fie o problemă în viitor”.

Discutăm despre obiective pentru sezonul în curs. La Londra, Florin spunea că își dorește să ajungă pe primul loc. “Da, rămâne un obiectiv. Singura chestie e că locul 1 nu poate fi atins singur. Așa că, în momentul de față, mă concentrez strict la lucrurile pe care pot să le controlez. Dacă va veni și locul 1, voi fi fericit, dacă nu va veni, va fi același lucru”. În ce privește turneul de antrenament prognozat alături de Horia Tecău, lucrurile nu sunt atât de sigure.

Citește articolul complet pe Treizecizero.ro