A mai ramas putin timp pana la startul Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului. Site-ul oficial al competitiei i-a dedicat un amplu material Simonei Halep, jucatoarea din Romania care "stie acum ca are sansa ei la castigarea trofeului".

HotNews.roFoto: Hotnews

"A fost o vreme cand Simona se inclina in timpul conferintelor de presa, aplecandu-se sa raspunda intrebarilor, ca si cum cuvintele ei ar fi putut sa nu ajunga la microfon. Era deja locul 3 in clasamentul WTA, una dintre cele mai bune si mai admirate de pe planeta si te intrebi daca stia acest lucru.

Restul lumii o stia: familia, antrenorii, adversarele fusesera cuceriti de imaginea jocului perfect al Simonei. Chiar daca sezonul 2015 a fost stricat de unele accidentari, acum atitudinea ei e marcata de o incredere pe care nu o avea pana acum si care ne spune ca Serena si Maria nu mai sunt idoli, ci rivale. Acum stie ca apartine varfului tenisului si 2016 este anul in care vrea s-o demonstreze", se precizeaza pe ausopen.com, site-ul oficial al Australian Open, citat de Digisport.

"Simona este cea mai mica de statura jucatoare din top 10, dar nu mai este de mult timp doar un star in devenire. Ea a inceput sa isi dozeze efortul in fazele superioare ale competitiilor importante", se mai precizeaza pe site-ul AO.

Conform tragerii la sorti de vineri (n.r. 15 ianuarie 2016), Simona Halep nu se va afla pe aceeasi parte de tablou cu Maria Sharapova, sportiva din Rusia putandu-se duela in sferturile competitiei cu Serena Williams, principala favorita la castigarea trofeului.

Daca o va invinge pe Shuai Zhang, Simona o va intalni in turul doi pe invingatoarea partidei dintre Alize Cornet (Franta - 42 WTA) si Bojana Jovanovski (Serbia - 82 WTA).

Ce jucatoare sunt pe partea de tablou a Simonei Halep: Ana Ivanovic (Serbia - 22 WTA), Victoria Azarenka (Belarus - 16 WTA), Timea Bacsinszky (Elvetia - 13 WTA), Karolina Pliskova (Cehia - 11 WTA), Venus Williams (SUA - 10 WTA), Angelique Kerber (Germania - 7 WTA).

Cea mai buna performanta a Simonei la Melbourne este calificarea insferturile de finala.

Australian Open se va disputa in perioada 18-31 ianuarie 2016, urmand sa poata fi vizionat in direct in Romania pe Eurosport. HotNews.ro va transmite LiveText cele mai importante momente ale turneului.

Citeste aici o ampla prezentare dedicata Australian Open, primul turneu de Grand Slam din 2016.