Primul sfert pare și cel mai încărcat de karma: pe extreme le avem pe Serena și Maria. Am zis destul deja, nu? Sharapova va avea ocazia să-și întâlnească coșmarul de serviciu în sferturi acum, ofertă specială doar la Melbourne! DACĂ ajunge acolo, vorba unui clasic australian. Dacă amândouă ajung acolo. Cele mai mari “bombardiere” din circuit nu au jucat deloc până acum, amândouă afectate de accidentări: Serena la genunchi și Maria la antebrațul care i-a făcut probleme și anul trecut. Accidentările recurente sunt cu precădere importante, pentru că acestea sunt semnale de urgență într-un sport ca tenisul, unde te îngroapă uzura mai degrabă decât incidentele izolate. Bineînțeles, pot să mă înșel și Serena și Maria să măture tot în cale. Să vedem cine va încerca să le oprească.

HotNews.roFoto: Hotnews

Pe partea Serenei, numele cele mai titrate sunt Schmiedlova, Errani și Caroline Wozniacki. Ultima poate să o hărțuiască pe Serena, a mai făcut-o, dar doar dacă Serena e obosită sau suferindă și-i dă voie să o hărțuiască. Ca de obicei, meciurile sunt în racheta lui Williams: cu ea, este o chestiune de formă, fitness și dorință. Sharapova, pe de altă parte, parcă are mai multe obstacole pentru a ajunge în sferturi. Pavlyuchenkova, Kuznetsova, Bencic, toate ar putea s-o pună la încercare. Dar să o învingă? Maria a mai ieșit devreme de la destule Slamuri, iar Sveta și Bencic au jucat și au câștigat deja meciuri anul acesta (deși Belinda s-a retras de la Sydney, dar e posibil să fie mai ales pentru a se menaja în vederea AO). Oricine se va califica în semifinală, cel mai interesant mi se pare că acest sfert va elimina deja una dintre pretendentele la titlu.

Al doilea sfert este mai lejer și o avem pe Monica Niculescu aici. Străjuit de două jucătoare foarte diferite, Radwanska și Kvitova, este presărat cu jucătoare calificate (8 la număr). În calea Petrei stau capii de serie Mladenovic, Petkovic și Suarez Navarro, dar și promițătoarea Gavrilova. Monica joacă mai întâi cu Teliana Perreira (s-au văzut o singură dată până acum, în primul tur al Bucharest Open 2015 și Monica a câștigat cu 6-2 6-3) și apoi probabil cu Petkovic. Andrea o să fie o nucă mai tare cu loviturile ei puternice, dar nu este de nebătut.

Citește articolul complet pe Treizecizero.ro