Simona Halep a pierdut semifinala WTA de la Sydney cu jucatoarea de tennis din Rusia Svetlana Kuznetsova, numarul 25 in lume. Meciul a fost intrerupt joi in mai multe randuri din cauza ploii la scorul de 5-4 pentru Simona si a fost reluat vineri dimineata.

Simona Halep, la SydneyFoto: wtatennis.com

Jucatoarea noastra a pierdut insa primul set in tiebrek cu 6-7 (5), ratand 3 mingi de set la scorul de 5-4 si 40-0 pe serviciul advers, a revenit in setul secund pe care l-a castigat cu 6-4, dar a cedat cu 3-5 ultimul set si se opreste in semifinale.

Simona a intrat mult mai bine in setul secund reusind un break, dar Kuznetova nu a cedat si a reusit imediat rebreakul. Serviciul Simonei a fost un punct slab si in aceasta dimineata. Halep joaca tot mai bine, greselile nefortate se aduna in dreptul Kuznetovei, si romanca reuseste breakul la 3-1, reuseste sa se concentreze mai mult la serviciu si-si adjudeca al doilea set cu 6-4.

Setul 3 nu a fost cedat atat de usor precum arata scorul. Simona a jucat bine pana la 2-2, a ratat chiar trei mingi de break, dar a parut sa se resimta tot mai mult fizic, iar Kuznetova a reusit breakul la 3-2. Rusoaica castiga insa cu 6-3 si se califica meritat in finala.

Partida a fost din nou la un pas sa se intrerupa in doua randuri cand ploaia parea ca se va inteti, iar vantul a suflat destul de puternic afecatand vizbil jocul. Soarele a stralucit pana la urma, dar i-a zambit numai Svetlanei Kuznetova.

Rusoiaca (25 WTA) va juca finala contra portughezei Monica Puig (94 WTA), jucatoare venita din calificari.

..