Ploile de joi au dat peste cap complet programul turneului de tenis de la Sydney, atat partea de tablou feminin cat si cea a tabloului masculin. Ambele semifinale WTA au fost intrerupte, dupa ce incepusera cu ore bune intarziere, si vor fi reluate vineri. La momentul in care meciul sau a fost suspendat, Simona Halep o conducea pe Svetlana Kuznetsova cu 5-4, iar rusoaica urma la serviciu. Situatia creata astfel ar putea face ca Halep sa joace si semifinala si, daca o castiga, si finala turneului in aceeasi zi, intrucat finala WTA de la Sydney este programata pentru vineri seara, la 19.30 (ora 10.30 ora Romaniei).

HotNews.roFoto: Hotnews

Meciurile zilei de vineri vor incepe la ora 10.30. Si cealalta semifinala, dintre Belinda Bencic (Elvetia) si Monica Puig (Puerto Rico), care s-a disputat pe terenul 1, a fost intrerupta la scorul de 4-0 si 15-0 in favoarea lui Puig, astfel ca ambele finaliste se vor afla in aceeasi situatie.

Potrivit programului zilei de vineri, meciul Simonei vs. Svetlana va fi al doilea de pe terenul central, dupa cel dintre Bernard Tomic si Teymuraz Gabashvili, din sferturile turneului masculin. El nu va incepe inaintea orei locale 13.00 (04.00 ora Romaniei).

Problema este insa ca finala turneului feminin de la Sydney este programata tot vineri, in sesiunea de seara - 19.30 (ora 10.30 ora Romaniei). Daca Halep o invinge pe rusoaica ar putea juca si finala in aceeasi zi.

Finala de simplu femei va fi urmata de finala de dublu.

Tot vineri trebuie sa se joace si semifinalele la baieti, dupa meciurile din sferturi care au fost suspendate, urmand ca finala ATP de la Sydney sa aiba loc sambata.

Contul de Twitter al WTA: