Simona Halep si Maria Sharapova le-au produs o surpriza neplacuta organizatorilor de la Brisbane, cele doua abandonand inainte de a disputa primele meciuri. ESPN a comentat pe marginea acestor retrageri, parerea fiind aceea ca jucatoarele de top isi permit sa se retraga de la competiile mici, pentru a-si proteja sansele la turneele mari".

Simona HalepFoto: rolandgarros.com

Despre retragerile jucatoarelor importante

"Problemele fizice reprezinta doar o jumatate din ecuatie. Cealalta jumatate este calendarul WTA, care a devenit atat de generos cu jucatoarele de top incat acestea isi permit sa se retraga de la turneele mai mici pentru a-si proteja sansele la turneele mai importante care urmeaza", scrie ESPN, conform Digisport.

La acest inceput de an, Serena Williams, Maria Sharapova si Simona Halep (trei dintre cele mai bune jucatoare din lume) si-au permis sa nu participe la anumite turnee, tocmai pentru a se proteja din punct de vedere fizic inainte de startul Australian Open, primul turneu de Grand Slam al lui 2016.

"Retragerea Sharapovei si cea a lui Halep sunt doua bune exemple. In ultimi ani, a devenit un lucru obisnuit in circuitul WTA, un lucru care ii tine treji pe directorii acestor turnee", mai noteaza jurnalistii de la ESPN.

Cel mai mult au de suferit competitiile asiatice, acolo unde multe dintre jucatoarele de top declara forfait.

Sara Errani a luat atitudine dupa ce Sharapova si Halep au abandonat la Brisbane, postand un mesaj pe Twitter, cu trimitere la aceste retrageri: "Cate tablouri mai are de gand sa strice? Ca sa stiu", a precizat sportiva din Italia.

Cum ar putea arata programul Simonei in aceasta luna

Dupa abandonul de la Brisbane, pentru Halep ar putea urma, in functie de recuperare, participarea la turneul Premier de la Sydney (10-15 ianuarie), iar finalul de luna ar putea sa o gaseasca la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului (18-31 ianuarie 2016).