Simona Halep va disputa primul meci oficial din 2016 la Brisbane, acolo unde o va intalni, miercuri, in "optimi" pe Victoria Azarenka. Intr-un interviu pentru tennistv.com, numarul doi WTA a precizat ca nu are asteptari mari, dupa ce nu a mai evoluat de doua luni. Referindu-se la 2016, Halep a spus ca marele obiectiv pentru anul in curs este castigarea unui Grand Slam.

HotNews.roFoto: Hotnews

Nu are asteptari mari de la Brisbane

"Sunt bucuroasa ca m-am intors la Brisbane, nu am mai jucat aici din 2012. Unul dintre motivele pentru care am venit este legat de noul meu antrenor (n.r. - australianul Darren Cahill). Nu am asteptari mari la turneul de la Brisbane, pentru ca am aproape doua luni de cand nu am mai jucat un meci oficial. Va fi greu, dar astept cu nerabdare sa incep acest turneu, acest an. Intotdeauna este foarte greu primul meci, iar acesta este chiar unul dificil (n.r. - cu Victoria Azarenka). Insa voi intra pe teren si voi lupta. Vom vedea daca voi putea castiga" - Victoria Azarenka pentru tennistv.com, conform Digisport.

Marele obiectiv pentru 2016 - Un titlu de Grand Slam

"Sunt nerabdatoare sa incep un nou an cu un nou antrenor (n.r. - Darren Cahill). Vreau sa incep sa am mai multa incredere in mine, asta in primul rand. Apoi, obiectivul meu este sa castig un titlu de Grand Slam. Bineinteles ca va fi greu, dar stiu ca este posibil sa castig un titlu de Grand Slam. Antrenorul meu nu vrea sa pun presiune pe mine. Asa ca ma antrenez mult si vom vedea daca voi reusi" - Simona Halep.

Vrea o medalie la Jocurile Olimpice de la Rio

"Participarea la Jocurile Olimpice este o mare provocare pentru mine. Mi-ar placea sa castig o medalie la Rio. Nu va fi usor pentru ca programul este incarcat in acea perioada. Insa voi incerca sa ma relaxez, sa ma bucur de timpul petrecut acolo, si, daca va fi posibil, sa fiu portdrapelul Romaniei. Mi-ar placea foarte mult acest lucru, dar inca nu stiu sigur. Mi-ar placea sa joc si dublu mixt la Jocurile Olimpice, am mai jucat la US Open (n.r. - cu Horia Tecau), asa ca eu consider ca avem o sansa si acolo (n.r. - la medalie in proba de dublu mixt)" - Simona Halep.

Castigatoarea partidei dintre Halep si Azarenka se va duela in sferturi cu invingatoarea disputei Dominika Cibulkova vs Roberta Vinci.

Simona Halep si Victoria Azarenka s-au intalnit de trei ori pana acum: este 2-1 pentru Azarenka.

2012, Doha: 6-3, 6-1 pentru Azarenka

2012, Linz: 6-1, 6-1 pentru Azarenka

2015, US Open, sferturi: 6-3, 4-6, 6-4 pentru Halep.