​Dupa un an 2015 de uitat, Rafael Nadal l-a inceput bine pe 2016, ibericul castigand turneul demonstrativ de la Abu Dhabi. Fostul lider mondial i-a invins pe David Ferrer si Milos Raonic, Rafa aratand pofta de joc si o evolutie solida. "Am terminat anul 2015 cu senzatii pozitive. Ma simt bine, ma simt pregatit. Pasiunea va fi acolo si am incredere ca pot fi competitiv anul acesta", a punctat Nadal.

HotNews.roFoto: Hotnews

Rafa a castigat pentru a treia oara turneul demonstrativ de la Abu Dhabi, dupa 2010 si 2011.

"Este fantastic sa incepi anul asa, castigand meciuri in fata unora dintre cei mai buni jucatori din lume. Am evoluat la un nivel bun, iar pentru asta sunt foarte bucuros. Simt ca m-am prezentat la Abu Dhabi intr-o forma buna" - Rafael Nadal.

De altfel, Rafa a aratat o ameliorare a jocului sau in ultimele luni din 2015. Anul trecut, cea mai buna performanta a lui Nadal intr-un turneu de Grand Slam a fost prezenta in sferturile de finala de la Roland Garros, mult sub pretentiile sale. A fost pentru prima data in ultimele zece sezoane cand Nadal nu castiga cel putin un Grand Slam intr-un sezon.

"Joc bine si muncesc mult pentru a reveni, pentru a-mi ridica nivelul de joc. Obiectivul meu pentru anul acesta este sa fiu competitiv in fiecare turneu pe care il joc. Pauza competitionala, in Mallorca, a fost exceptionala - am avut vreme buna si ne-am putut antrena cat am vrut. Am reusit sa ma bucur de aceasta perioada. Simt ca am muncit suficient de bine. Am terminat anul 2015 cu senzatii pozitive. Ma simt bine, ma simt pregatit. Pasiunea va fi acolo si am incredere ca pot fi foarte competitiv anul acesta", a conchis Rafael Nadal.