Simona Halep va debuta in noul an la Brisbane, cel mai probabil impotriva Victoriei Azarenka (in turul doi). Jurnalistii de la Tennis.com au vorbit atat despre evolutiile Simonei din 2015, cat si despre ceea ce s-ar putea intampla in acest an. "La 24 de ani, are inca cei mai buni ai carierei in fata", au precizat gazetarii de la Tennis.com.

Simona HalepFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

"La 24 de ani, are inca cei mai buni ani ai carierei in fata"

"Sezonul trecut, cand a fost vorba de evenimente importante si de competitii puternice, rezultatele lui Halep nu au tinut mereu pasul cu rankingul si cu reputatia sa. La turneele de Grand Slam, a iesit inca din runda a doua la Roland Garros si din prima runda la Wimbledon. Si in ciuda faptului ca a fost principala favorita, a parasit foarte devreme Turneul Campioanelor de la Singapore. Desi a avut un bilant de 49 de victorii la 17 infrangeri in 2015, scorul general a fost doar 5-7 impotriva jucatoarelor de Top 10. Halep e inca noua in acest joc al asteptarilor inalte. La inceputul lui 2013, abia intrase in Top 50" - Tennis.com, conform Digisport.

Halep - O perfectionista

"Cu toate acestea, putine jucatoare sunt atat de talentate si de dinamice ca Halep, dar aceste calitati o fac sa ceara inca si mai mult de la ea insasi. Perfectionista intotdeauna, Halep devine repede negativa in momentul in care esueaza in a-si indeplini propriile asteptari. In WTA, titlurile de Mare Slem ajung invariabil la jucatoare puternice, care reusesc sa ia totul in propriile maini. Nu conteaza cat de talentata e Halep, mereu va fi o lupta dificila in tenisul feminin"- Tennis.com.

Cea mai talentata din noua generatie

"Rezultatele inconstante ale lui Halep din sezonul precedent ar putea fi transformate intr-un castig de experienta prin care orice campioana trebuie sa treaca. Cu Serena Williams la 35 de ani si cu Maria Sharapova la 29, turneele de Grand Slam ar putea sa li se deschida noii generatii, iar Halep e cea mai talentata membra a acesteia" - Tennis.com.

Nu a ajuns inca la apogeul carierei

"Halep este numarul 2 mondial si inca nu a ajuns la apogeul carierei, dar trebuie sa fie mai proactiva pe durata punctelor - si mai rezistenta intre ele - pentru a putea face pasul urmator" - Tennis.com.

Primul turneu la care Simona va participa in 2016 va fi cel de la Brisbane, care se va disputa in perioada 3-9 ianuarie. Urmeaza apoi participarea la turneul Premier de la Sydney (10-15 ianuarie), iar finalul de luna o va gasi la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului (18-31 ianuarie 2016).