Akhtar Ali, fost capitan de Cupa Davis al Indiei, a precizat ca Rohan Bopanna si Leander Paes vor participa impreuna la Jocurile Olimpice de la Rio, cei doi fiind, in viziunea fostului jucator, favoriti la castigarea medaliei de aur. Romania spera si ea la o medalie in proba de dublu masculin, acolo unde Horia Tecau si Florin Mergea vor evolua impreuna.

Leander Paes si Rohan BopannaFoto: indianexpress.com

"Bopanna si Paes formeaza, dupa parerea mea, cea mai buna echipa, nu este nimeni ca ei. Bopanna are un serviciu fantastic, iar asta va fi un mare avantaj pentru echipa. In plus, Paes are o experienta vasta" - Akhtar Ali, citat de presa din India.

Ultima data cand Rohan si Leander au jucat impreuna a fost in luna septembrie a acestui an, atunci cand cei doi au fost invinsi de dublul Radek Stepanek/ Adam Pavlasek (Cehia), in Cupa Davis.

Unul din cei doi (n.r. Leader sau Rohan) va evolua si in proba de dublu mixt, alaturi de Sania Mirza (locul unu in ierarhia WTA de dublu, alaturi de Martina Hingis). "Totul depinde doar de Sania, ea hotaraste cu cine va juca la Rio de Janeiro", a completat Akhtar Ali.

Tecau si Mergea, speranta Romaniei

"Obiectivul meu din 2016 este clar. Medalia de aur la Olimpiada. Voi juca si cu Florin Mergea, noi ne cunoastem de foarte mult timp. Stim foarte bine jocul. Suntem buni prieteni si sper sa reusim sa luam medalia" - Horia Tecau, la Europa FM.

Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro se vor disputa in perioada 5-21 august 2016. Motto-ul competitie este "Live Your Passion" (n.r. Traieste-ti pasiunea).