In 2015, Horia Tecau a reusit sa castige primul sau turneu de Grand Slam din cariera, jucatorul roman impunandu-se la Wimbledon alaturi de Jean-Julien Rojer. Horia a incheiat anul cu o alta victorie importanta: a cucerit Turneul Campionilor. In 2016, Tecau vrea doua titluri de Grand Slam si aurul olimpic la Rio de Janeiro.

HotNews.roFoto: Hotnews

"In acest an, tenisul merita sa fie sportul numarul 1 in Romania. Eu am avut un an foarte bun si mi s-au indeplinit cele mai mari dorinte, sa castig un turneu de Grand Slam si sa termin pe primul loc ATP" - Horia Tecau, pentru Gazeta Sporturilor.

Ce isi propune in 2016

"Anul viitor vreau sa acastig Australian Open, Roland Garros si o medalie de aur la Jocurile Olimpice. Este important pentru mine, mai ales ca voi participa la doua probe, dublu si dublu mixt. Imi doresc din tot sufletul sa castig la Jocurile Olimpice. Anul acesta avem sanse reale ", a completat Horia Tecau pentru Gazeta Sporturilor.

Tecau s-a intors zilele acestea in Romania, dupa un stagiu de pregatire in SUA (la Miami). "Sunt foarte fericit ca sunt acasa de Craciun, o sa imi vad familia, prietenii si e tot ce imi doresc acum" - Horia Tecau.

Primul turneu important la care va participa Horia in 2016 va fi Australian Open (turneu de Grand Slam care se va desfasura in perioada 18-31 ianuarie).