A castigat in cariera zece turnee ATP, dar cu siguranta va fi tinut minte pentru victoria in fata lui Rafael Nadal de la Roland Garros, din 2009. Robin Soderling a anuntat ca renunta definitiv la tenisul profesionist, din cauza mononucleozei.

Robin SoderlingFoto: robinsoderling.se

In varsta de 31 de ani, Robin a mai incercat sa revina in circuitul ATP, dar toate tentativele au fost sortite esecului.

In 2011, Sodering a descoperit ca sufera de mononucleoza, la putin timp dupa ce a castigat turneul de la Baastad, jucat pe zgura. De atunci, nu si-a mai putut continua niciodata cariera la nivel inalt.

"Ma uit la cariera mea cu mandrie si o consider un succes. In ultimii ani credeam ca pot reveni in elita tenisului, dar mi-am dat seama ca niciodata nu voi fi suficient de sanatos pentru a juca la nivelul la care imi doresc" - Robin Soderling.

Cea mai buna clasare a suedezului a fost consemnata in 2010, atunci cand s-a aflat pe locul 4 in lume.

Cine este Robin Soderling

Nascut pe 14 august 1984 la Tibro (Suedia), Robin Bo Carl Soderling are 1,93 metri si 87 de kg. A castigat de-a lungul carierei 10.423.124 de dolari si are resedinta la Monte Carlo. Cea mai buna clasare in ATP a fost locul patru, ocupat pe 15 noiembrie 2010. A castigat in cariera 310 meciuri si a pierdut 170. Si-a trecut in palmares 10 titluri.

In perioada de inactivitate, Soderling s-a apucat de afaceri: a investit 150.000 de euro intr-o fabrica de mingi de tenis. "RS all court" se numesc mingile marca Soderling.