​Simona Halep a fost invitata sa participe la jocurile din Liga Internationala de Tenis, dar numarul doi mondial a refuzat sa joace alaturi de Roger Federer, Rafael Nadal si Serena Williams pentru a se pregati in tara. "Am cautat sa ma pregatesc cat de bine pot pentru noul sezon", a declarat Simona.

HotNews.roFoto: Hotnews

A refuzat bani importanti pentru a se pregati

"M-au cautat sa joc (n.r. organizatorii din Liga Internationala de Tenis), dar nu am vrut, pentru ca intotdeauna am facut sfarsitul de sezon acasa si am incercat sa ma pregatesc cat de bine pot pentru urmatorul an. Nu stiu daca voi juca in viitor, s-ar putea, nu zic nu acum, dar anul asta am considerat ca nu trebuie sa joc" - Simona Halep, pentru Digisport.

Despre colaborarea cu Darren Cahill

"Este un om deosebit si abia astept sa incepem turneele impreuna. Ne amuzam un pic, mai schimbam rutina, pentru ca avem o rutina dificila, pot sa spun asa, tot timpul antrenamente, pregatire fizica, program strict. Si am avut niste antrenamente foarte intense. Am progresat la ceea ce aveam in cap sa facem" - Simona Halep, pentru Digisport.

La intrecerile organizate de ITL, au participat anul acesta nume importante din ATP si WTA, cum ar fi: Roger Federer, Rafael Nadal, Maria Sharapova, Stan Wawrinka, Richard Gasquet, Milos Raonic, Andy Murray, Serena Williams, Agnieszka Radwanska, Ana Ivanovic etc.

Primul turneu la care Simona va participa in 2016 va fi cel de la Brisbane, care se va disputa in perioada 3-9 ianuarie.

Simona Halep a inceput colaborarea cu Darren Cahill din luna martie a acestui an, prin intermediul programului de dezvoltare gandit de Adidas (n.r. Player Development Program).

Printre altele, alaturi de Cahill, Halep a castigat in acest an Indian Wells (cel mai important titlu de pana acum al Simonei), a jucat finala de la Toronto si a ajuns in semifinale la Cincinnati si US Open.

In varsta de 50 de ani, Cahill este un antrenor apreciat in lumea tenisului, acesta lucrand de-a lungul timpului cu nume importante precum Lleyton Hewitt, Andre Agassi, Fernando Verdasco, Ana Ivanovic si Daniela Hantuchova.