Nu a reusit sa castige un turneu de Grand Slam in 2015, dar este incurajata de o fosta mare campioana. Simona Halep este laudata de Martina Hingis, sportiva din Elvetia vazand-o pe Simona drept una din jucatoarele care se apropie mult de stilul lui Justine Henin, fost lider mondial.

Simona HalepFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

"Dupa ce m-am retras, am avut-o pe Justine Henin, care a fost o mare jucatoare cu Grand Slam-uri in palmares si care a fost capabila sa invinga jucatoarele puternice din punct de vedere fizic.

Acum, jucatoare care au stilul ei sunt Simona Halep si Agnieszka Radwanska. Halep e locul doi mondial, ceea ce nu e rau deloc. E intotdeauna greu cand ai in fata pe cineva ca Serena, in semifinalele sau in finala unui Grand Slam. Intotdeauna am spus ca o jucatoare ca ea poate fi invinsa in primele faze ale turneelor, pentru ca atunci are momente in care nu se regaseste.

Aceste doua fete mai au multe oportunitati sa castige un turneu de Grand Slam. Radwanska a fost capabila sa castige Turneul Campioanelor, cel mai mare al ei de pana acum. Vom vedea ce se va intampla anul viitor" - Martina Hingis pentru sportstarlive.com, conform Digisport.

Martina Hingis a fost numarul unu in ierarhia WTA, reusind sa castige cinci turnee de Grand Slam (Australian Open 1997, 1998, 1999, Wimbledon 1997, US Open 1997).

Justine Henin a dominat ani buni tenisul feminin, perioada in care si-a trecut in palmares sapte titluri de Grand Slam (Australian Open 2004, Roland Garros 2003, 2006, 2006 si 2007, US Open 2003, 2007).

Pana in acest moment, Simona Halep a disputat o finala de Grand Slam (Roland Garros, 2014 - invinsa de Maria Sharapova) si doua semifinale: Wimbledon (2014) si US Open (2015).