In urma cu un an, Simona Halep a inceput noul sezon la Shenzhen (China), competitie pe care a castigat-o. Lucrurile vor sta putin altfel in 2016, numarul doi mondial alegand sa joace la Brisbane, turneu din categoria Premier, la care vor mai lua parte, printre altele, Maria Sharapova, Garbine Muguruza, Angelique Kerber sau Victoria Azarenka.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Simona a dorit sa participe la turneul nostru dupa ce a vazut imaginile cu publicul de la ultima editie si cu arena, pe care i le-am aratat. Nu stiu daca Darren (n.r. Cahill, antrenorul Simonei) are vreo influenta in faptul ca ea a ales un alt turneu australian, dar el este un fan al competitiei noastre" - Cameron Pearson, directorul turneului, citat de pearthnow.com.au, conform Mediafax.

La Brisbane ("Brisbane International" se va disputa in perioada 3-9 ianuarie 2016), vor lua parte nume mari precum Maria Sharapova (ultima castigatoare a competitiei), Garbine Muguruza, Angelique Kerber, Victoria Azarenka, Timea Bascinszky, Carla Suarez Navarro sau Roberta Vinci.

Simona a jucat o singura data la Brisbane, in anul 2012, atunci cand a fost invinsa in primul tur de Kim Clijsters, scor 6-1, 6-4.

Pana la Australian Open, Halep va mai participa la turneul Premier de la Sydney (10-15 ianuarie 2016).

Australian Open este primul turneu de Grand Slam al anului, competitia urmand sa se dispute in perioada 18-31 ianuarie 2016. Cea mai buna performanta a Simonei este calificarea in sferturile de finala.