Simona Halep a castigat de doua ori ancheta WTA pentru lovitura lunii, in februarie si in august, si cu aceste reusite va concura pentru lovitura anului, intr-un sondaj care va incepe, luni, pe site-ul oficial al Asociatiei Jucatoarelor Profesioniste de Tenis, scrie Mediafax.

Simona HalepFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Un punct castigat de romanca in meciul cu sportiva ceha Daniel Hantuchova, in cadrul turneului de la Dubai, a fost votat de 47 la suta dintre fani, devenind lovitura lunii februarie. De asemenea, un punct din meciul pe care Simona Halep l-a castigat in fata italiencei Sara Errani in semifinalele turneului de la Toronto a fost desemnat de cei care au votat pe site-ul WTA drept "lovitura lunii august" (tot cu 47 la suta).

Aceste doua reusite intra in competitia pentru lovitura anului, alaturi de alte puncte spectaculoase castigate de Maria Sarapova, Agnieszka Radwanska (4), Angelique Kerber, si Ana Ivanovici. Reusitele sunt incluse in doua grupe, astfel:

Grupa A

Ianuarie: Maria Sarapova;

Februarie: Simona Halep

Martie: Agnieszka Radwanska;

Aprilie: Angelique Kerber;

Mai: Agnieszka Radwanska.

Grupa B:

Iunie: Ana Ivanovici;

August: Simona Halep;

Septembrie: Agnieszka Radwanska;

Octombrie: Agnieszka Radwanska.

Procesul de votare are trei etape. Mai intai se va stabili a cincea lovitura din Grupa B, fanii urmand sa aleaga dintre Caroline Wozniacki (la turneul de la New Haven), Serena Williams (Miami, din meciul cu Simona Halep din semifinale), Belinda Becic (Toronto), Francesca Schiavone (Monterrey), Alize Cornet (Doha, din partida cu Alexandra Dulgheru).

Odata grupele completate, suporterii vor alege cate doua lovituri din fiecare grupa, procesul de votare fiind deschis intre 23 si 29 noiembrie. Cele patru lovituri vor fi incluse intr-o grupa finala, din care se va alege, intre 30 noiembrie si 6 decembrie, reusita anului. Rezultatul va fi publicate la 7 decembrie, pe site-ul WTA.