Jucatoarea ceha de tenis Petra Kvitova s-a calificat in finala Turneului Campioanelor de la Singapore, dotat cu premii totale in valoare de 7 milioane dolari, reusind sa o invinga in doua seturi, 6-3, 7-6 (7/3), pe rusoaica Maria Sharapova, intr-o partida disputata sambata, scrie Agerpres.

Petra Kvitova, la Turneul CampioanelorFoto: wtatennis.com

Kvitova, numarul 5 mondial, o va avea ca adversara in ultimul act al competitiei pe poloneza Agnieszka Radwanska (nr.6), care a trecut in primul joc din semifinale, cu 6-7 (5/7), 6-3, 7-5, de spaniola Garbine Muguruza, favorita numarul 2.

In varsta de 25 ani, Petra Kvitova este castigatoarea editiei 2011 a Turneului Campioanelor. Anul acesta, cehoaica s-a calificat insa cu mult noroc in semifinale, beneficiind de victoria compatrioatei sale Lucie Safarova in fata germancei Angelique Kerber, vineri, in ultimul meci din Grupa Alba (6-4, 6-3).

Agnieskza Radwanska (26 ani), ocupanta locului 6 in clasamentul WTA, a acces la randul ei in semifinale dupa ce a reusit sa o invinga pe principala favorita, romanca Simona Halep, de care a dispus joi, cu 7-6 (7/5), 6-1, in jocul decisiv din Grupa Rosie.

Kvitova si Radwanska se vor infrunta in finala Turneului Campioanelor de la Singapore, duminica, de la 12.30, ora Romaniei.