Simona Halep nu a putut s-o învingă nici de data asta pe Sharapova, dar spune că nu se lasă afectată de direcția în care evoluează această rivalitate. Cât despre calificare, știe că scenariile sunt complicate, dar nu vrea să știe calculele de dinainte de meciul cu Radwanska. Joi, Simona va juca în primul meci al zilei și are ocazia să-și rezolve singură calificarea, fără să mai depindă de ultima etapă, dacă va reuși o victorie în două seturi.

Simona Halep, la SingaporeFoto: treizecizero.ro

De fiecare dată când vine la o conferință de presă după o înfrângere mai mult sau mai puțin dureroasă (și cine a jucat măcar un meci care contează mai mult decât pentru berea cu amicul știe că nu există înfrângere care să nu doară), Simona reușește cumva să nu lase să se vadă semnele rezultatului. Am văzut-o o singură dată dărâmată de-a dreptul, după înfrângerea de la RG cu Lucic-Baroni, dar și acolo și-a revenit spre final. Reiterez asta pentru că e un reper important; în ziua când nu va avea aceeași prezență la conferințe, probabil că aceea va fi înfrângerea care s-o dea peste cap sau să-i provoace temeri de nedepășit.

În ciuda unui rezultat cu repetiție, azi n-a fost acea zi, iar Simona n-a pierdut mult timp înainte de a cuprinde, în primele câteva răspunsuri, toate adevărurile acestui meci. Nu rămâne loc de multe nuanțe sau întrebări care să continue și să întărească precedentele întrebări, pentru că nu lasă nimic nebifat, niciun adevăr cosmetizat, nicio notă neatinsă. A jucat bine, dar n-a fost suficient. A avut un plan și l-a început bine, dar a pierdut direcția după ce Maria a devenit extrem de agresivă. A clacat la 4-5 când s-a gândit și a simțit presiunea de a sta în set. Știa că nu trebuie să stea în spatele baseline-ului, dar când s-a văzut împinsă acolo, n-a reușit să iasă la timp. Sharapova a câștigat punctele importante și s-a mișcat excepțional. Îi dă mult credit rusoaicei. E mulțumită că a luptat până la capăt.

Și atunci, ce trebuia să facă și n-a făcut? Tot în română:

Citește toate declarațiile Simonei Halep de după meciul cu Sharapova pe Treizecizero.ro