​Jurnalista americană admite că în vară, după Roland Garros și Wimbledon, a luat în calcul că Simona va coborî rapid în clasament și spune că Halep a reușit finalele de la Toronto și Cincinnati fără să joace tenisul ei cel mai bun.

Simona Halep, la Flushing MeadowsFoto: usopen.org

Courtney Nguyen este una dintre semnăturile cele mai cunoscute în presa internațională de tenis. A început cu un blog care i-a adus jobul la Sports Illustrated, iar de curând a intrat în echipa WTA, acolo unde publică articole și interviuri grupate sub titlul WTA Insider, cel mai nou efort editorial al circuitului feminin. Are un podcast foarte apreciat, realizat împreună cu Ben Rothenberg, No Challenges Remaining. În România a devenit rapid cunoscută printre fanii de tenis datorită activității foarte inspirate de pe Twitter, iar aprecierea pe care i-a arătat-o Simonei Halep i-a adus și mai mulți urmăritori din țara noastră.

Printre alte calități, Courtney are avantajul de a fi, foarte probabil, jurnalistul care a urmărit-o pe Simona Halep la cele mai multe conferințe de presă și turnee. Niciun alt om de presă n-are atâta material de studiu la dispoziție, așa că am fost curioși, înaintea startului turneului din Singapore, să aflăm cu ce a rămas Courtney din zecile de discuții și întrebări adresate Simonei.

În ce fel e diferită Simona, varianta 2015, față de Simona 2014? Cum evoluează tenisul ei?

Principala diferență este agresivitatea. E mult mai investită când vine vorba să închidă repede punctele și e mai înclinată să încerce în special forehandul inside-out. De asemenea, serviciul ei a căpătat mai multă viteză (la un turneu din vară a reușit și un serviciu de 193 de km/h), deși e limpede că încearcă să fie mai constantă când vine vorba de toate aceste ajustări tactice.

Dar cea mai mare diferență dintre cele două versiuni ale tenisului ei s-a produs pe plan mental. Am fost îngrijorată după rezultatele dezamăgitoare de pe zgură și iarbă de anul acesta, m-am temut că ar putea urma o coborâre vertiginoasă, iar performanțele ei vor continua să se înrăutățească. Însă, în loc să-și plângă de milă, Simona s-a scuturat repede de ce i s-a întâmplat și a depășit imediat acea pasă proastă; a reușit apoi ceea ce ar putea fi considerate cele mai bune rezultate din sezonul american de hard din WTA, două finale consecutive la turnee Premier și semifinale la US Open. Cred că și-a demonstrat sieși câteva lucruri în acele săptămâni, pentru că a reușit cumva toate acele performanțe fără să joace tenisul ei cel mai bun. Ori, acesta e semnul distinctiv al unei jucătoare de elită.

Citește articolul complet pe Treizecizero.ro.