La conferința de presă de dinainte de start, Simona spune că piciorul e refăcut, că tratamentul a dat rezultate, odihna suplimentară i-a priit, dar lasă și un asterisc: nu știe cum va reacționa piciorul în condiții de meci oficial. Simona Halep debutează la Turneul Campioanelor mâine, de la ora 09:00, ora României. Are șansa să răzbune eliminarea din semifinalele US Open cu Flavia Pennetta.

Simona Halep, la Turneul CampioanelorFoto: wtatennis.com

Ca să fie totul și mai special decât oricum e, jucătoarele au fost introduse la All Access Hour - seria de conferințe de presă oficiale - cu toată pompa de rigoare, ca la un meci mare, Andrew Krasny citindu-le în microfon performanțele importante ale anului, în vreme ce jucătoarele așteptau cuminți la ușă.

E genul de detaliu aparent frivol, cu siguranță s-ar găsi voci care să-l considere gratuit, dar amănunte ca acestea sunt apreciate de jucătoare. De la Kvitova la Sharapova, toate fetele au strălucit de bucurie pentru atenția oferită, iar din sală câteva persoane s-au simțit împinse la aplauze de încurajare. E despre lucrurile mici, la urma urmelor; fetele muncesc un an întreg ca să se califice aici și, indiferent de rezultatul pe care-l obțin în Singapore, rămâne o performanță importantă pentru ele, excelentă în CV. Spuneți-le fetelor teoria cum că Turneul Campioanelor n-ar fi o competiție relevantă și o să vedeți cam ce părere au despre asta.

Câteva idei de bază se desprind din conferința Simonei, atât cea în engleză, cât și segmentul separat de română. Unu la mână, pare foarte conectată și mai ales motivată. “Sunt chiar mai încrezătoare și mai plină de energie decât am fost anul trecut, pentru că anul acesta am avut mai multe pauze și mă simt mai bine”. Meciul cu Sharapova a revenit în discuție de patru-cinci ori, și de fiecare dată Simona a folosit variațiuni care, traduse, spun același lucru: e pregătită și crede că e momentul să spargă gheața. “Am numai gânduri bune vizavi de acest meci“. Ba chiar a folosit sintagma good timing ca să explice de ce se simte gata s-o înfrunte iar pe Masha. În traducere, abia mai rezistă de nerăbdare; e limpede că e meciul pe care, la fel ca și pe cel cu Azarenka, îl așteaptă cu mare poftă.

Citește toate declarațiile Simonei pe Treizecizero.ro.