Novak Djokovic a fost "testat" pret de un set de Bernard Tomic, liderul mondial fiind nevoit sa joace cel mai bun tenis al sau pentru a se impune in tie-break (la sase). Lucrurile s-au schimbat in al doilea, unul castigat de sarb la unu. Nole s-a calificat in semifinalele Masters-ului de la Shanghai (meciul a durat o ora si 28 de minute), faza unde il va intalni pe invingatorul partidei dintre Andy Murray si Tomas Berdych.

HotNews.roFoto: Hotnews

Mai greu decat se astepta in primul set

Desi a reusit break-ul, iar lucrurile pareau in favoarea sa, Nole nu a putut sa se desprinda si sa se impuna clar in primul set. A fost nevoie de tie-break, pentru ca sarbul sa castige cu 8-6. In multe momente, Tomic s-a ridicat la nivelul adversarului, insa valoarea superioara a lui Nole a facut pana la urma diferenta.

Normalitatea a revenit in al doilea

Setul doi a fost insa unul dezechilibrat: Nole s-a "activat" dupa ce a fost luat prin surprindere de adversar in primul set, a gasit solutiile optime, a deschis foarte bine unghiurile si l-a facut, in unele momente, pe Tomic sa para doar un partener de atrenament. A fost 6-1 pentru Djokovic, liderul mondial ajungand in semifinalele Masters-ului de la Shanghai. In urma cu un an, in aceeasi faza competitiei, Nole a fost invins de Roger Federer.

Statistica partidei Djokovic - Tomic:

Durata partidei: o ora si 28 de minute

Asi: 10-6

Duble greseli: 1-3

Puncte castigate cu primul serviciu: 79%-60%

Puncte castigate cu al doilea serviciu: 53%-46%

Lovituri castigatoare: 29-26

Erori nefortate: 20-33

Puncte castigate la fileu: 5/7 - /12

Distanta alergata: 1371 metri - 952 metri.

Rezultate sferturi:

3-Andy Murray - 5-Tomas Berdych 6-1 6-3

1-Novak Djokovic - Bernard Tomic 7-6(6) 6-1

8-Rafa Nadal - 4-Stanislas Wawrinka 6-2 6-1

16-Jo-Wilfried Tsonga - 12-Kevin Anderson 7-6(6) 5-7 6-4.

Semifinale:

1-Novak Djokovic - 3-Andy Murray

8-Rafa Nadal - 16-Jo-Wilfried Tsonga.