Rafael Nadal (cap de serie numarul opt) a impresionat in meciul cu Stanislas Wawrinka (favorit patru), ibericul castigand de-o maniera categorica partida cu ultimul castigator de la Roland Garros. Rafa a avut nevoie de 64 de minute pentru a se impune in doua seturi, scor 6-2, 6-1, si pentru a se califica in semifinalele Masters-ului de la Shanghai.

Rafael Nadal, la ShanghaiFoto: Tennis Now

Nadal a avut, la fel ca si pana acum in acest turneu, in primul serviciu o arma importanta, ibericul castigand 72% din punctele jucate cu aceasta lovitura. De cealalta parte, Stan a servit slab pentru standardele sale (a castigat 64% din punctele jucate cu primul serviciu).

Wawrinka a incheiat partida in avantaj atat la asi (3-1), cat si la duble greseli (3-1).

Elvetianul nu si-a gasit ritmul, a comis nu mai putin de 34 de erori nefortate (fata de cele 14 ale lui Nadal) si a fost pus de multe ori in dificultate de forehand-ul lui Rafa.

Desi a avut mai multe lovituri castigatoare (14-13), Stan nu a putut gestiona corespunzator o stare de nervozitate aparuta odata cu primul break reusit de Nadal.

Spaniolul a urcat de 6 ori la fileu, castigand cinci dueluri. Nadal a bifat sapte lovituri direct castigatoare cu forehand-ul sau cu mult topspin, Rafa simtind foarte bine contra lui Stan jocul pe contre-pied. Fostul lider mondial a avut un joc solid, aratand ca victoriile cu Ivo Karlovic si Milos Raonic nu au fost doar niste intamplari.

In semifinale, Nadal il va intalni pe Jo-Wilfried Tsonga.

Rezultate sferturi:

8-Rafa Nadal - 4-Stanislas Wawrinka 6-2 6-1

16-Jo-Wilfried Tsonga - 12-Kevin Anderson 7-6(6) 5-7 6-4.

Finala de anul trecut: Roger Federer - Gilles Simon 7-6(6), 7-6(2)

Cine a castigat de-a lungul timpului turneul Masters de la Shanghai:

2014 Roger Federer

2013 Novak Djokovic

2012 Novak Djokovic

2011 Andy Murray

2010 Andy Murray

2009 Nikolay Davidenko.

Competitia de la Shanghai este dotata cu premii totale in valoare de 4.195.895 de dolari.