​Petra Kvitova, locul 5 in ierarhia WTA, a obtinut calificarea la Turneul Campioanelor, competitie care se va desfasura la Singapore, in perioada 25 octombrie - 1 noiembrie 2015.

Petra KvitovaFoto: usopen.org

Pana acum, la Turneul Campioanelor mai sunt calificate: Simona Halep (locul 2 WTA), Maria Sharapova (locul 3 WTA) si Garbine Muguruza (locul 4 WTA). De asemenea, Serena Williams avea dreptul de a participa la Singapore (a fost prima care a obtinut calificarea), insa a precizat ca nu va mai concura pana in 2016.

"Sunt extrem de fericita pentru calificarea la Turneul Campioanelor. Este a cincea oara cand voi juca la Turneul Campioanelor si asta denota ca am avut un sezon bun. Este cel mai important turneu al anului, deoarece acolo vor fi cele mai bune opt sportive" - Petra Kvitova.

Mai sunt patru locuri disponibile pentru competitia de la Singapore, iar pentru acestea se lupta jucatoarele: Agnieszka Radwanska (Polonia), Angelique Kerber (Germania), Lucie Safarova (Cehia), Flavia Pennetta (Italia), Timea Bacsinszky (Elvetia), Carla Suarez Navarro (Spania), Venus Williams (SUA), Karolina Pliskova (Cehia) si Belinda Bencic (Elvetia).

Turneul Campioanelor de la Singapore va avea loc in perioada 25 octombrie - 1 noiembrie, intrecerea fiind dotata cu premii totale in valoare de $7.000.000.

Ultima castigatoare este Serena (care nu va participa in 2015): 6-3, 6-0 cu Simona Halep. Jucatoarea noastra va fi cap de serie numarul unu la Singapore.