Novak Djokovic (cap de serie numarul unu) nu a avut nicio emotie in semifinala cu David Ferrer (favorit numarul patru), liderul mondial castigand cu 6-2, 6-3. In urma acestui succes, sarbul s-a calificat in finala turneului ATP de la Beijing. Duminica, Nole va lupta pentru castigarea trofeului cu Rafael Nadal.

Novak DjokovicFoto: usopen.org

Djokovic a fost "nemilos" impotriva lui Ferrer, sarbul etaland un joc aproape de perfectiune. Nole a servit foarte bine, a lovit decisiv atat cu forehand-ul, cat si cu backhand-ul, si l-a transformat pe David intr-un simplu partener de antrenament. De asemenea, deplasarea liderului mondial a fost una incredibila, Novak pozitionandu-se perfect pentru a lovi.

Palmaresul lui Djokovic la Beijing este unul incredibil: cinci titluri si 28 de victorii consecutive. Va fi meciul cu numarul 45 dintre cei doi mari campioni, Nadal conducand cu 23-21. Trebuie insa mentionat faptul ca Nole s-a impus in sase din ultimele sapte meciuri cu Rafa.

Semifinale:

1-Novak Djokovic - 4-David Ferrer 6-2 6-3

3-Rafa Nadal - Fabio Fognini 7-5 6-3

Finala turneului asiatic se va disputa duminica, de la ora 14:30, urmand sa fie in direct pe Dolcesport. Competitia de la Beijing este dotata cu premii totale in valoare de $2.700.510.