Capitanul nejucator al echipei de Cupa Davis a tarii noastre, Florin Segarceanua anuntat ca Romania a obtinut dreptul de a organiza intalnirea cu Franta, din primul tur al Grupei Mondiale a Cupei Davis, in Sala Sporturilor "Transilvania" din Sibiu.

Initial, Federatia Internationala de Tenis a refuzat sa autorizeze desfasurarea acestei partide intr-o sala cu doar 2000 de locuri, intalnirile din Cupa Davis fiind gazduite in mod obisnuit de arenele cu cel putin 4000 de locuri. Pana la urma, ITF, avand si acordul Frantei, a uzat de o exceptie a regulamentului, valabila doar pentru meciurile din turul intai al Cupei Davis.

Organizatorii incearca acum sa gaseasca suprafata de joc cea mai potrivita pentru tenismanii "tricolori", unul dintre marile avantaje ale echipelor gazda. "Cred ca vom juca pe Greenset, pentru ca este convenabila jucatorilor nostri. Din fericire, sala din Sibiu este una dintre cele mai moderne care exista in acest moment in Romania. Montarea suprafetei de joc va incepe la mijlocul lui ianuarie, la finele lunii urmand sa incepem antrenamentele acolo !", a mentionat Florin Segarceanu.

Intalnirea dintre Romania si Franta va avea loc in perioada 8-10 februarie 2008.