Organizatorii "China Open" (competitie care va debuta saptamana viitoare) au anuntat pe contul oficial de Twitter ca Serena Williams nu va mai lua parte la nicio competitie in 2015. Acest lucru insemna ca liderul mondial nu va participa la Turneul Campioanelor de la Singapore, intrecere unde era detinatoarea titlului (a trecut in finala de Simona Halep).

Serena Williams si privirea eiFoto: wimbledon.com

"Zilele mele in tenis in acest an au fost incantatoare, dar si dezamagitoare. Am jucat tot anul cu probleme medicale: ba la cot, ba la genunchi. Este o decizie foarte grea sa renunt la Turneul Campioanelor, dar am luat aceasta hotarare tocmai pentru ca iubesc prea mult tenisul. In orice caz, atat la victorii cat si la infrangeri, a fost o perioada plina de satisfactii. Sunt recunoscatoare, dincolo de orice cuvinte", a precizat Serena Williams, castigatoare a 21 de Grand Slam-uri.

In conditiile in care Serena Williams nu va fi pe teren la Turneul Campioanelor, Simona Halep va deveni favorita numarul unu la castigarea competitiei de la Singapore.

I-a ascultat sfatul lui Patrick Mouratoglou?

Cu putin timp inainte ca Serena sa faca anuntul retragerii din competitii in 2015, Patrick Mouratoglou a vorbit despre o lipsa de motivatie a liderului mondial.

"Cand a pierdut la Toronto (n.r. - in august), ea a fost foarte dezamagita, dar a revenit la antrenamente a doua zi de dimineata, deoarece dorea sa castige US Open. Dar dupa acest an si dupa trei Grand Slam-uri (n.r. - castigate in 2015), intrebarea este cat de inalta este motivatia ca sa mai joace aceste turnee. Nu cred ca ar trebui sa joace, daca motivatia nu este cu adevarat inalta", a precizat Mouratoglu pentru Espn.

Aceasta pauza nu inseamna si o retragere definitiva din tenis

"Nu am dubii ca motivatia ei va fi acolo si nu am dubii ca va fi aceeasi Serena. Tocmai a castigat patru Grand Slam-uri la rand si a ajuns in semifinale la al cincilea. Nu este momentul sa ne intrebam daca o va afecta varsta. Are mult timp la dispozitie", a completat Patrick Mouratoglou.

Cu toate ca nu va participa la China Open si la Turneul Campioanelor, Serena Williams va incheia anul pe locul 1 in ierarhia WTA.

China Open este un turneu din categoria Premier Mandatory, cu premii totale in valoare de $4.720.380. Competitia se va desfasura in perioada 3-11 octombrie, iar Simona Halep va fi favorita numarul unu. In 2104, competitia a fost castigata de Maria Sharapova: 6-4, 2-6, 6-3 cu Petra Kvitova.

Turneul Campioanelor de la Singapore va avea loc in perioada 25 octombrie - 1 noiembrie, intrecerea fiind dotata cu premii totale in valoare de $7.000.000. La competitie iau parte cele mai bune opt jucatoare din ierarhia WTA. S-au calificat pana acum Serena Williams (nu va participa), Simona Halep si Maria Sharapova. Ultima castigatoare este Serena: 6-3, 6-0 cu Simona Halep. Jucatoare noastra va fi cap de serie numarul unu la Singapore.