Jucatoarea Simona Halep, locul 2 WTA si cap de serie numarul 1, este direct calificata in turul al doilea al turneului de categorie Premier 5 de la Wuhan, faza in care va evolua cu invingatoarea din meciul Anastasia Pavlicenkova, locul 33 WTA - Svetlana Kuznetova, locul 30 WTA, potrivit Mediafax.

Simona Halep, la GuangzhouFoto: wtatennis.com

Halep are un palmares pozitiv al intalnirilor directe cu ambele rusoaice: 3-2 cu Svetlana Kuznetova si 5-0 cu Pavlicenkova.

Monica Niculescu, locul 49 WTA, o va avea adversara in turul I, in premiera, pe chinezoaica Liu Fangzhou, locul 159 WTA, beneficiara a unui wild card, iar Irina-Camelia Begu, locul 29 WTA, va evolua cu Zarina Dias din Kazahstan, locul 41 WTA (2-1 in meciurile directe).

A patra romanca prezenta pe tabloul principal, Alexandra Dulgheru, locul 54 WTA, va intalni o favorita in turul I, pe Ana Ivanovici din Serbia, locul 12 WTA si cap de serie numarul 9 (0-2).

In calificari participa si Patricia Maria Tig, locul 115 WTA, care va evolua, vineri, in primul tur, cu Mona Barthel din Germania, locul 47 WTA si cap de serie numarul 1.