​Simona Halep a participat, miercuri, la inaugurarea a doua terenuri din complexul sportiv "Ion Tiriac", prilej cu care a jucat tenis cu peste 50 de copii. Semifinalista la US Open, Simona a vorbit despre problemele fizice, despre colaborarea cu Darren Cahill, dar si despre ce isi propune la Turneul Campioanelor.

Despre Turneul Campioanelor

''Desigur ca imi doresc sa joc cel mai bun tenis la Singapore. Este cel mai important turneu care a mai ramas. Sper sa am un rezultat bun si poate sa il repet pe cel de anul trecut. Pana la Turneul Campioanelor, mai am de jucat vreo trei inainte si sper sa fiu sanatoasa, sa joc tenisul aratat in America'' - Simona Halep.

Despre US Open

''Sunt putin obosita de la schimbarea fusului orar, nu prea pot sa ma odihnesc noaptea, dar acum sunt OK. Cea mai frumoasa amintire de la US Open este ca am facut semifinala, pentru prima data la acest turneu, iar amintirea trista este ca am pierdut in semifinala. Nu ma gandesc la faptul ca am pierdut, ci pentru ca nu am putut sa fac jocul meu. Se intampla, mai sunt si zile proaste. Nu am nicio explicatie pentru acea infrangere, dar cu siguranta, voi invata din ea si sper ca data viitoare sa fiu mai buna pe teren'' - Simona Halep.

Despre victoria Flaviei Pennetta

''M-am bucurat mult pentru ca a castigat Pennetta acest turneu. De fapt m-am bucurat pentru ambele jucatoare din Italia, pentru ca au ajuns la o varsta, au mare experienta si cred ca si-au indeplinit visul de a ajunge intr-o finala de Mare Slam. Ma asteptam ca Pennetta sa se retraga in curand, are o varsta, a jucat foarte mult, a castigat si turnee importante. Este frumos, este placut. Cred ca este cel mai frumos sa te retragi dupa ce castigi un turneu de Mare Slam'' - Simona Halep.

Despre problemele fizice

''Da, mai am, sunt in tratament, este o intindere mica, sper sa imi revin in curand'' - Simona Halep.

Despre castigarea unui Grand Slam in 2016

''Nu stiu ce sa raspund. Eu sper, da'' - Simona Halep.

Unde va juca in urmatoarea perioada

''Voi merge la turneele de la Guangzhou, Wuhan si Beijing'' - Simona Halep.

Despre evolutia de pe hard-ul american

''Pot sa spun ca a fost obositoare, dar a fost si foarte buna, am recapatat increderea in mine, dupa un sezon slab la Roland Garros si la Wimbledon. Pot sa am mai multa incredere in meciurile grele'' - Simona Halep.

Cine o va insoti la urmatorele trei turnee

''Razvan Sabau, Teo Cercel si un fizioterapeut'' - Simona Halep.

Despre colaborarea cu Horia Tecau de la dublu mixt

"A fost placut, imi pare rau ca a trebuit sa ma retrag, dar era foarte riscant sa fac ceva mai grav la picior, ne-au programat tot in acea zi, ceea ce nu cred ca este OK, dar nu putem comenta. L-am felicitat pe Horia pentru locul trei din clasamentul ATP de dublu, este o performanta deosebita. Eu cred ca de fapt este pe locul 2 pentru ca fratii Bryan au un singur loc. Este o performanta mare si ma bucur pentru el'' - Simona Halep.

Despre cum s-a simtit cand a jucat impotriva lui Ion Tiriac

''Pentru prima data ca am facut cateva schimburi cu domnul Ion Tiriac, m-am simtit si eu copil, a fost placut si distractiv'' - Simona Halep.

Despre colaborarea cu antrenorul australian Darren Cahill

"Nu stiu exact, vorbim dupa Singapore si atunci voi da un raspuns'', a conchis Simona Halep.