Jucatoarea de tennis Simona Halep a declarat ca emotiile au coplesit-o in semifinala de la US Open si a recunoscut ca Flavia Pennetta a evoluat mai bine, relateaza Mediafax.

Simona Halep, pe Arthur AsheFoto: usopen.org

"N-a fost un meci asa cum mi-am dorit, ea a jucat mult mai bine, a avut mai multa energie decat mine, am tras, am incercat sa-mi revin pe teren, dar nu s-a putut, astazi a fost mai buna si trebuie sa accept asta si sa merg in continuare cu fruntea sus si cu incredere", a declarat Halep.

Intrebata daca lipsa antrenorului Darren Cahill din loja echipei a avut vreo influenta, ea a raspuns: "Antrenorul Darren a fost in tribuna, nu a avut nicio legatura, eu n-am putut sa-mi fac treaba pe care trebuia sa o fac, ea a avut un joc solid si... cam asta a fost."

Darren Cahill, antrenorul actual al Simonei Halep a lipsit din loja echipei pe toata durata meciului. Cahill este antrenor angajat prin Adidas Player Development Program si potrivit regulilor firmei, in cazul in care se intalnesc doua jucatoare sponzorizate de adidas, el nu are voie sa se implice in consilierea niciuneia pentru meci.

Halep a afirmat ca Pennetta a meritat sa castige: "A meritat sa castige, a avut mai multa energie, emotional a stat mai bine, accept asta si astept urmatoarele turnee. Sunt fericita ca am ajuns in semifinalele US Open pentru prima data, este cel mai bun rezultat anul acesta, vreau doar sa ma odihnesc cateva zile si apoi sa incep sa joc cu placere pe teren".

Intrebata daca pauza de ieri, din cauza ploii, nu a fost o buna perioada de refacere, dupa ce ploaia ar fi ajutat-o in meciul cu Azarenka, ea a replicat: "Nici macar o zapada nu m-ar fi ajutat azi."

Jucatoarea de tenis Simona Halep, locul 2 WTA, a ratat calificarea in a doua finala de Grand Slam din cariera, dupa ce a fost invinsa, vineri, cu scorul de 6-1, 6-3, de italianca Flavia Pennetta, locul 26 WTA, in penultimul act al US Open.

Pennetta, in varsta de 33 de ani, s-a impus in 59 de minute si va juca prima finala de Grand Slam din cariera. Ea o va intalni in ultimul act pe Roberta Vinci (Italia), locul 43 WTA.