Tenismenii Roger Federer si Stanislas Wawrinka vor fi adversari intr-o semifinala suta la suta elvetiana la Openul Statelor Unite, ultimul turneu de Mare Slem al anului, informeazaAgerpres.

Roger Federer, la US OpenFoto: usopen.org

Federer (34 ani), fostul numar unu mondial si al doilea favorit al competitiei de la New York, spera sa devina cel mai varstnic campion la US Open din ultimii 45 de ani.

El a trecut fara probleme in sferturile de finala, cu 6-3, 6-3, 6-1, de francezul Richard Gasquet (cap de serie numarul 12), dupa o ora si 27 minute de joc, asigurandu-si prezenta in penultimul act al acestui turneu pentru a 10-a oara in cariera sa.

Wawrinka (30 ani), clasat pe locul 5 in ierarhia ATP, a fost la fel de expeditiv in sferturi, impunandu-se cu 6-4, 6-4, 6-0 in fata lui Kevin Anderson (cap de serie numarul 15).

Referindu-se la duelul de vineri, cu colegul sau din echipa de Cupa Davis a Elvetiei, alaturi de care a castigat "Salatiera de Argint" in 2014, Federer a precizat: "Ne cunoastem bine, chiar foarte bine. Uneori este de-a dreptul bizar cand ne aflam fata in fata pe teren, deoarece imi dau seama ca stie ce voi face".

Roger Federer a castigat 16 dintre cele 19 meciuri disputate impotriva lui Stanislas Wawrinka in circuitul profesionist, insa "Stan" a reusit sa obtina victoria in ultimul lor duel direct, anul acesta, in optimile de finala de la Roland Garros (6-4, 6-3, 7-6).