Alexandra Dulgheru a fost eliminata in primul tur al turneului de la US Open, jucatoarea noastra fiind invinsa de Angelique Kerber (cap de serie numarul 11). A fost 6-3, 6-1 pentru sportiva din Germania. Pe tabloul feminin de simplu a mai avut loc o surpriza: Lucie Safarova (favorita 6) a parasit competitia: a fost depasita de Lesia Tsurenko.

HotNews.roFoto: Hotnews

Partida a durat o ora si sase minute. Pentru traseul de la US Open, Dulgheru va primi 39.500 de dolari si 10 puncte WTA.

Intr-o alta partida a zilei, Lucie Safarova (cap de serie numarul sase) a fost depasita de Lesia Tsurenko (Ucraina, locul 37 WTA). Finalista la ultima editie de la Roland Garros, Safarova a pierdut in doua seturi: 6-4, 6-1.

UPDATE 2: A fost eliminata si Irina-Camelia Begu: 1-6, 6-0, 6-7(3) cu Olga Govortsova (Belarus), numarul 69 mondial. Meciul a durat doua ore si zece minute.

UPDATE: Favorita numarul 14 si una din jucatoarele cu un joc foarte bun in ultima perioada, Timea Bacsinszky (semifinalista la ultima editie de la Roland Garros) a parasit si ea competitia: Barbora Strycova (Cehia - locul 42 WTA) a trecut de elvetianca in doua seturi: 7-5, 6-0.