Simona Halep, locul 2 WTA si a doua favorita, o va intalni pe neo-zeelandeza Marina Erakovic, numarul 99 mondial, in primul tur la US Open, al patrulea Grand Slam al anului, conform tragerii la sorti ce a avut loc joi, anunta Mediafax. Halep si Erakovic nu au mai fost adversare pana in prezent.

HotNews.roFoto: Hotnews

Irina-Camelia Begu, cap de serie numarul 28 si locul 28 WTA, va juca impotriva sportivei din Belarus Olga Govortsova, numarul 69 mondial. Begu si Govortsova au mai fost adversare de doua ori, in 2014 la 's-Hertogenbosch si in 2015 la Toronto, iar de fiecare data romanca a fost invinsa.

Monica Niculescu, locul 40 WTA, va intalni o jucatoare venita din calificari, iar Alexandra Dulgheru, 51 WTA, o va avea ca adversara pe favorita numarul 11 si locul 11 WTA, Angelique Kerber din Germania. Kerber si Dulgheru s-au intalnit pana in prezent o singura data, in 2010, la Beijing, cand s-a impus germanca.

Andreea Mitu, locul 74 WTA, va juca impotriva Terezei Smitkova din Cehia, numarul 100 mondial. Smitkova a intalnit-o pe Mitu o singura data, in 2015, la Nurnberg, si s-a impus in fata romancei.

Romania mai este reprezentata la US Open de Patricia Maria Tig (locul 116 WTA) si Sorana Cirstea (locul 176 WTA), care evolueaza in turul doi al calificarilor. Mihaela Buzarnescu (locul 270 WTA) a fost invinsa in runda inaugurala a calificarilor.

Pe partea superioara a tabloului principal feminin, Serena Williams, principala favorita, o va intalni in primul tur pe sportiva rusa Vitalia Diatchenko, locul 86 WTA, iar rusoaica Maria Sharapova, favorita 3, va juca impotriva compatrioatei sale Daria Gavrilova, 37 WTA.

Pe partea inferioara a tabloului, pe care se afla si Simona Halep, jucatoarea daneza Caroline Wozniacki, cap de serie numarul 4, o va intalni pe sportiva americana Jamie Loeb, locul 411 WTA si beneficiara a unui wild card. Petra Kvitova (Cehia), cap de serie numarul 5, va intalni o jucatoare venita din calificari, iar Lucie Safarova (Cehia), a sasea favorita, va juca impotriva Lesiei Tsurenko (Ucraina), 46 WTA. Halep ar putea sa o intalneasca in sferturile de finala pe Safarova, iar apoi intr-o eventuala semifinala pe Kvitova.