Ion Tiriac a declarat, joi, ca Simona Halep, cap de serie numarul 2 la US Open si locul 2 WTA, este "un produs al Romaniei" si apartine intregii natiuni, precizand ca spera ca jucatoarea de tenis sa ii bucure pe toti romanii cu performantele ei.

Simona Halep si Ion TiriacFoto: Agerpres

Fostul jucator de tenis Ion Tiriac a facut aceste afirmatii, joi, intr-un eveniment in care a primit cheile automobilul Porsche 918 Spyder, comandat anul trecut si fabricat special pentru omul de afaceri, modelul fiind cea mai scumpa masina din portofoliul constructorului german. Vehiculul hibrid a fost produs intr-o serie limitata de 918 exemplare - toate sold out - si are numarul 378, relateaza Mediafax.

Intrebat care dintre masinile Porsche 918 Spyder si Porsche Diesel Super S308 Tractor i le-ar da Simonei Halep, daca aceasta ar castiga US Open si i-ar cere unul dintre automobile, Ion Tiriac a spus: "Simona Halep este un produs al Romaniei si apartine intregii natiuni, in momentul de fata - lucru pe care ea nu-l stie. Uita-te emulatia care a facut-o in populatia Romaniei, uita-te ca sunt oameni care se trezesc la 3 dimineata sa o vada jucand. Deci, orice succes al Simonei Halep este un succes al nostru. (...) Acesta este contactul direct al Simonei Halep cu mine, cu dumneata sau cu altcineva. Cu mine, diferenta este ca, atunci cand mi-a pus din nou steagul la Roland Garros (...) si a stat un an acolo, dupa 38 de ani de cand a castigat Ruzici (Virginia Ruzici, n.r.), a fost o treaba pe care nu pot sa o impart cu nimeni. Or, aici sunt treburi diferite. Sigur ca mi-as dori sa castige US Open, sa castige Grand Slam-ul, insa sunt lucruri absolut diferite. Treaba asta imi apartine, sunt cel care pot sa o fac singur si nu sunt dependent de Simona Halep. Sper sa ne bucure pe toti cu performantele ei".

La sfarsitul evenimentului i-a fost pusa din nou aceeasi intrebare, iar Tiriac a glumit: "I-as da un Trabant".