Darren Cahill, antrenor care a lucrat cu Simona Halep in ultima perioada, a anuntat pe Twitter ca Adidas va inchide programul de dezvoltare a carierei jucatorilor de tenis, actiune in care era inclusa si Halep (prin intermediul acestui program a ajuns sa fie antrenata de Cahill).

Simona Halep, la CincinnatiFoto: wtatennis.com

"Din pacate, Player Development Program nu va continua dupa 31 decembrie 2015. A fost o placere sa lucrez cu atatia jucatori talentati si dedicati in ultimii sapte ani, prin PDP" - Darren Cahill, pe contul personal de Twitter.

Simona Halep colaboreaza cu Darren Cahill din luna martie a acestui an, iar acest lucru a fost posibil tocmai datorita programului Adidas.

Player Development Program s-a lansat in SUA in anul 2003, iar jucatorii sponsorizati de compania germana de echipament sportiv au putut sa se antreneze alaturi de tehnicieni cunoscuti.

In cadrul programului Adidas lucreaza (sau au lucrat) Stefan Edberg, Tony Pickard, Carl Hogeskog, Sven Groeneveld, Andre Agassi si Steffi Graf. De asemenea, din acest program face parte si renumitul antrenor de fitness Gil Reyes.

De-a lungul timpului, din programul Adidas au facut parte jucatori precum Ana Ivanovic, Andrea Petkovic, Daniela Hantuchova, Marcos Baghdatis, Fernando Verdasco si, dintre romance, Simona Halep si Sorana Carstea, sustine Mediafax.