Roger Federer a demonstrat, la cei 34 de ani ai sai, ca are inca multe de spus in tenisul de camp masculin, elvetianul trecand in finala de la Cincinnati de Novak Djokovic, liderul mondial. "Voi incerca sa ma intorc aici in anii care vor urma", a promis Fedex, in timp ce Novak a precizat ca asteapta sa se retraga Roger pentru a castiga si el la Cincinnati.

HotNews.roFoto: Hotnews

Finala de la Cincinnati a durat o ora si jumatate. Novak nu s-a impus niciodata in Masters-ul american, desi a disputat nu mai putin de cinci finale. In schimb, Federer a castigat de sapte ori turneul de la Cincinnati.

Nole si Roger s-au intalnit de cinci ori in acest an: 3-2 pentru sarb. "Djoker" s-a impus la Indian Wells, Roma si Wimbledon, iar "Fedex" la Dubai si Cincinnati.

Federer conduce cu 21-20 in meciurile directe.

Nole a ratat sansa de a deveni primul jucator din istorie care isi trece in palmares toate turneele Masters.

In clasamentul turneelor Masters castigate de-a lungul carierei, Federer si Djokovic se afla la egalitate: cu cate 24. Lider se mentine Rafael Nadal: are 27.

"Da, ceremoniile de decernare a trofeelor sunt asa, ca sa ne multumim unul altuia pentru joc. Multumesc Novak pentru ca ai fost intr-un nou turneu, sa avem oportunitatea sa jucam unul impotriva altuia. Pentru mine, clar, este un turneu foarte special. Nu stiu in cati ani ma voi mai putea intoarce, dar voi incerca sa mai fiu in multi dintre anii care vor urma" - Roger Federer.

"Este a cincea oara cand am fost in finala si nu am castigat trofeul. Asa ca va trebui sa astept ca Roger sa se retraga si apoi sa incerc sa fac ceva" - Novak Djokovic.

Statistica partidei Federer vs Djokovic:

Asi: 7-5

Duble greseli: 2-4

Puncte castigate cu primul serviciu: 83%-72%

Puncte castigate cu al doilea serviciu: 73%-45%

Lovituri castigatoare: 32-19

Greseli nefortate: 23-22

Vezi aici rezumatul partidei Roger Federer vs Novak Djokovic: