Jucatoarea de tenis Simona Halep, locul 3 WTA, s-a retras de la Connecticut Open, din cauza unei accidentari la coapsa stanga, dupa ce a disputat, duminica, finala turneului de la Cincinnati, pierduta in fata americancei Serena Williams, locul 1 WTA, potrivit Mediafax.

"Imi pare foarte rau ca trebuie sa ma retrag de la New Haven. Iubesc turneul si am amintiri placute aici, reusind sa castig titlul in trecut. Am avut cateva saptamani dificile care m-au lasat cu dureri la piciorul stang si, din nefericire, nu pot sa ma fortez sa joc atat de aproape de US Open", a declarat Halep, intr-un comunicat, citat de presa americana.

Castigatoare a editiei din 2013, Simona Halep va fi inlocuita pe tabloul principal al competitiei de categorie Premier care a inceput duminica si la care era principala favorita de "lucky loser-ul" Lesia Turenco, din Ucraina, locul 44 WTA. Anul trecut, romanca a fost eliminata in turul al doilea al Connecticut Open de sportiva slovaca Magdalena Rybarikova, cu scorul de 6-2, 4-6, 6-3.

Jucatoarea de tenis Simona Halep, locul 3 WTA, a fost invinsa, duminica, cu scorul de 6-3, 7-6 (5), de americanca Serena Williams, locul 1 WTA, in finala turneului de categorie Premier 5 de la Cincinnati.

Halep a pierdut a doua finala la rand, dupa ce in urma cu o saptamana a abandonat in ultimul act al Rogers Cup de la Toronto, in fata elvetiencei Belinda Bencic, la scorul de 6-7 (5), 7-6 (4), 0-3, din cauza unor probleme medicale.

Astfel, urmatoarea competitie la care va participa Simona Halep este US Open, ultimul Grand Slam al anului, care va incepe la 31 august.

In ciuda infrangerii suferite la Cincinnati, Halep va fi, incepand de luni, pe locul 2 WTA, detronand-o de pe aceasta pozitie pe rusoaica Maria Sharapova. Totodata, romanca va fi cap de serie numarul 2 la US Open.